Apostelhoeve Riesling 2018, Riesling uit eigen land van een hoog niveau

Apostelhoeve Riesling
Een “stille” wijn uit de Riesling druif van de Apostelhoeve staat op de proeftafel. Hoe mooi kan het zijn?

De Apostelhoeve produceert meerdere witte en wit-mousserende wijnen. Zo is er ook nog een mousserende Riesling in het assortiment, zag ik op de site van de Apostelhoeve. Verder worden er uit de druiven, die groeien op de Louwberg (in het Jekerdal, ten zuiden van Maastricht) prachtige wijnen gemaakt van Pinot Gris, Auxerrois, Müller Thurgau en Riesling.
Volgers van onze facebookpagina Nederlandse wijn hebben kunnen lezen dat de wijngaard onlangs is uitgebreid. Er zijn 2.500 Müller Thurgau en 2.500 Auxerrois stokken bijgekomen. De totale oppervlakte bedraagt nu zo’n 11,5 hectare.

Wijnen van de Apostelhoeve zijn verkrijgbaar bij wijnwebwinkel Bovino. Deze Riesling heeft een verkoopprijs van € 13,95. Wilt u bestellen? Klik dan op:
De Apostelhoeve Riesling

Ik heb wel eens ergens gelezen dat je in het oogstjaar 2018 eigenlijk geen slechte wijn kunt maken. Ik ga eens proeven…

Apostelhoeve

Apostelhoeve Riesling 2018

Helder in het glas, licht strogeel. De intensiteit van de kleur is 1,5 tot 2 uit 5 voor witte wijn. Vrij licht dus.
Een prachtige “Riesling” neus. Fruit van frisse appels, ananas, citrusfruit en iets lychee. Indringend en streng, maar ook zuiver en rijk. Prikkelend en heel licht rokerig. Associaties met mineraliteit dringen zich op. Een genot om aan te ruiken.
In de mond fraaie bitters van gele grapefruit, in combinatie met prachtige, knisperende zuren. Sappige, gele appels, limoen en citroen. Tintelend en sprankelend op de tong. Rijp en intens van smaak, die ook puur “Riesling” overkomt. Een gelaagd smaakpalet en met veel finesse. Wat vooral opvalt is de frisse en zuivere smaak. Mooie zuren in de afdronk maken het af.

Apostelhoeve heeft met deze Riesling een wijn geproduceerd die zich zonder meer kan meten met zijn Duitse “rasgenoten”. Krachtig, vol en rijk. Dit is Nederlandse wijn van grote klasse.
Als ik de mooie score vervolgens afzet tegen de verkoopprijs, kom ik tot de conclusie dat deze fraaie Riesling een zilveren medaille verdient!

Score: 16,4 punten.

Deze wijn is nu prima op dronk, maar kan zeker bewaard worden tot circa 2025.
Apostelhoeve Riesling
#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #bovino #apostelhoeve #nederlandsewijn #limburgsewijn #riesling