Apostelhoeve Riesling 2016, Limburg, Nederland

Apostelhoeve Riesling
Sinds 1970 zijn er (wederom) wijnstokken aangeplant op de Louwberg, de zuidhellingen van het Jekerdal bij Maastricht.

De Apostelhoeve wordt gerund door de familie Hulst. De wijngaard is inmiddels 8 hectare groot, wat voor Nederlandse begrippen aanzienlijk is. De bodem bevat veel humusrijke löss, mergel en kiezel.
Er zijn “slechts” vier witte druivenrassen aangeplant, namelijk de Müller-Thurgau, Auxerrois, Riesling en Pinot Gris. Van deze druiven worden wijnen gemaakt van een onberispelijke kwaliteit. De Apostelhoeve is dan ook een begrip in de Nederlandse wijnwereld.

De wereldwijd bekende en geprezen Riesling druif gedijt uitstekend op de hellingen van de Louwberg. Dat blijkt wel als je de wijn proeft…

Riesling

Apostelhoeve Riesling 2016

Een heldere, bleekgele kleur.
Prachtige uitgesproken neus met hinten van kalk en natte steen. Zuiver, licht kruidig en aromatisch. Stuivend geel fruit komt het glas uit!
In de mond is er ook veel te beleven. Veel mineralen, het fruit van Granny Smiths appels, citrusfruit en ananas. Sappig. Mooie, knisperende zuren die zorgen voor een flinke “bite”. Uitstekende lengte. Fris, strak en eetlustopwekkend.

Apostelhoeve Riesling 2016 is een sprankelende, rijke Nederlandse Riesling. Een wijn waarin de karaktereigenschappen van de edele Riesling goed tot zijn recht komen.

Score: 15,2 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2020.