Apostelhoeve Müller Thurgau 2018, een zuivere, levendige wijn uit Limburg

Apostelhoeve
Apostelhoeve is één van de bekendste wijnproducenten van ons land. Ik proef de Müller Thurgau van het uitzonderlijke oogstjaar 2018.

Müller Thurgau dus. Een druif die voor mij een iets minder bekende klank heeft dan bijvoorbeeld Riesling, Chardonnay of Pinot Gris. De druif is ontwikkeld door de wetenschapper Hermann Müller uit het Zwitserse kanton Thurgau. Het is een kruising tussen de Riesling en Madeleine Royal. Een bekend synoniem van de Müller Thurgau is Rivaner. De Müller Thurgau komt in bijna alle Duitse wijngebieden voor. De druif stelt geen hoge eisen voor verbouw. Ook in Nederland is de druif succesvol gebleken.
Müller Thurgau Kaiserstuhl(Müller Thurgau in de Kaiserstuhl, Baden)

De Apostelhoeve behoeft nauwelijks introductie.
Dit wijnbedrijf, gelegen ten zuiden van Maastricht, produceert al sinds 1970 Nederlandse kwaliteitswijnen. De focus ligt op wit en mousserend wit en daarvoor staan de druivenrassen Müller Thurgau, Riesling, Pinot Gris en Auxerrois ter beschikking.
Wij proeven in deze periode enkele wijnen van de Apostelhoeve, uit het prachtige oogstjaar 2018. De Auxerrois is al de proeftafel gepasseerd. Nu is het de beurt aan de Müller Thurgau, een wijn met 12 procent alcohol.

Wijnen van de Apostelhoeve zijn verkrijgbaar bij wijnwebwinkel Bovino. Deze Müller Thurgau heeft een verkoopprijs van € 11,95. Wilt u bestellen? Klik dan op De Apostelhoeve Müller Thurgau.

Apostelhoeve

Apostelhoeve Müller Thurgau 2018

Een heldere kleur, licht strogeel met een groene tint erin. Intensiteit van de kleur is 1,5 uit 5 voor wit. Bleek weglopend in de rand.
Zuivere neus van rijp fruit, wat goed loskomt in het glas. Steenfruit van peer en perzik. Citrusvruchten. Ik ruik ook wat natte kalk. Goed open, subtiel en geparfumeerd.
Wat “spritzig” (zoals de Duitsers dat zo mooi zeggen) op de tong. Iets filmend. Vol en best intens. Veel fruit in de vorm van grapefruit, limoen, gele appels en ananas. Licht kruidig. Mooie bitters en zuren op de achtergrond. De wijn behoudt, ondanks het rijpe fruit, zijn frisheid. De afdronk van deze Müller Thurgau is fijn fruitig.

Apostelhoeve heeft met deze Müller Thurgau een zuivere en levendige wijn geproduceerd. Een wijn waar je ook het rijke karakter van het rijpe fruit van het oogstjaar in terug proeft.

Score: 14,3 punten.

Deze wijn is nu prima op dronk. Ik verwacht dat de wijn tot 2022 goed te bewaren is.
Apostelhoeve
#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #bovino #nederlandsewijn #limburgsewijn #apostelhoeve #mullerthurgau