Apostelhoeve Auxerrois 2018; een heerlijke wijn van Nederlandse bodem

Apostelhoeve Auxerrois 2018; een heerlijke wijn van Nederlandse bodemWist u dat Apostelhoeve Auxerrois 2018 (BGA Limburg, Nederland) afkomstig is van het OUDSTE WIJNDOMEIN van Nederland?

Waar in 1970 de wijngaard van de Apostelhoeve werd aangelegd, hadden al eerder druiven gestaan. De wijncultuur rond Maastricht is geen nieuw verschijnsel. In de Romeinse tijd was het drinken van wijn in deze streken heel gewoon. Daar ga je met je klimaatverandering….

Op één van Limburgs mooiste plekjes op de Louwberg, troont Nederlands oudste en grootste wijndomein, De Apostelhoeve. Dit wijndomein, inmiddels ruim 11 hectare groot, levert zes mooie, droge witte wijnen van Müller-Thurgau, Auxerrois, Riesling en Pinot-Gris druiven plus twee mousserende wijnen: Apostelhoeve Riesling Brut en Apostelhoeve Cuvée XII Brut.

Uit de mergelgronden hebben deze Auxerroisstokken hun voeding gehaald om hun druiven tot volle rijpheid te laten groeien en wijnjaar 2018 heeft haar steentje bijgedragen, want 2018 is een superrijp en zonnig wijnjaar geweest in Nederland.

BOVINO verkoopt deze Apostelhoeve Auxerrois 2018 (12,5% aan alcohol) voor een hele redelijke prijs: € 13,95 en is HIER VERKRIJGBAAR.

Laat de wijn spreken!

Apostelhoeve Auxerrois 2018

De kleur van deze Apostelhoeve Auxerrois 2018 is bleekgeel, witgoud over de tong met een mooie witgouden fonkeling in de rand. Clean en super zuiver. (2,7)
In de neus is Apostelhoeve Auxerrois 2018 ook mooi clean. Wit fruit, waarin rijp peer en rode en groene appels zich hebben verenigd. Wat mineralig. Vriendelijk en smaakvol. De neus komt redelijk goed los. (4,0)
Op de tong is Apostelhoeve Auxerrois 2018 lichtjes petillant, maar ook hier een mooie cleane en vriendelijke wijn waarbij de fruitindrukken uit de neus terugkomen op de tong. Droog met mooie mineralen. Qua fruit: mooi rijp peer en rode- en groene appels. De zuren zijn best aanwezig en dat kan het fruit makkelijk hebben. Heerlijk fris en dat maakt deze wijn een zeer mooie aperitiefwijn. Op de mid-palate en in de breedte en diepte is het prima gesteld. De afdronk is goed tot breed en is smaakvol. (6,9)

Apostelhoeve Auxerrois 2018 is een heerlijke Nederlandse witte wijn en de eerste die nog zegt dat Nederlandse wijnen het drinken niet waard zijn, verklaar ik officieel voor GEK! Prima kwaliteit en complexiteit zie je overal terug in Nederland. Ook dus in Zuid-Limburg. De Nederlander zou gewoon wat chauvinitischer moeten worden en zijn geld moeten uitgeven aan Nederlandse wijnen! Apostelhoeve Auxerrois 2018 is een perfecte aperitiefwijn waar je het hele jaar van kan genieten! (2,4)

Apostelhoeve Auxerrois 2018 verdient een mooi totaal van 16,0 punten

#wijn #apostelhoeve #Bovino #Auxerrois #wittewijn #Nederland #Limburg #BGA #Mergel #proefrecensie #wine #tastingnote

Wijngekken.nl bestaat uit gezellige, maar professionele wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en opleidingen gebruiken om wijnen van en voor wijnverkopers te recenseren.

Dat doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!

Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan even contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!