Achterhoekse Secco Rosé 2020; Knap werk Gerhard!

Achterhoekse Secco Rosé 2020; Knap werk Gerhard!

Deze zomer ben ik in Nederland gebleven voor de zomervakantie en heb ook tijd gevonden om even langs te gaan bij Wijngaard Hesselink in Winterswijk. Achterhoekse Secco Rosé 2020 komt daar vandaan…

Gerhard was natuurlijk weer druk bezig met het bedienen van de vele dagjesmensen die de wijngaard en het beroemde terras hebben gevonden. Het is af en aan en dus is het moeilijk om even met de wijngaardenier om de tafel te gaan zitten.

Toch weet Gerhard Ensing de tijd te vinden en na een rondje door de wijngaard kon ik hem even spreken. Ik vroeg hem of hij bezorgd was over de ontwikkeling van de druiven gelet op het koude voorjaar. Gerhard had aan het einde van de lente zijn bedenkingen en vreesde het ergste! Maar wonderwel heeft de natuur zich hersteld en is de druivenontwikkeling weer op de rit. Hopen op een beetje mooi weer en vooral een mooie nazomer en dan is Gerhard weer heel erg blij!


Lees verder na de advertentie exaro

Blij is hij ook met zijn vele prijzen! Ja, zijn wijnen hebben zoveel prijzen gewonnen, dat hij niet eens meer de tijd heeft om al die oorkonden in te lijsten… Het gaat volgens Gerhard niet (meer) om de prijzen, maar of je mooie wijnen kan maken en dat natuurlijk de consument zijn wijnen lekker vindt! En daar heeft hij een punt! Een prijs zegt niet veel, maar kan in het begin van je carrière wel helpen om jouw bedrijf verder op te bouwen. Gerhard is nu op een punt gekomen dat de prijzen er niet meer zoveel toe doen.

Helaas voor Gerhard moet ik zijn Achterhoekse Secco Rosé 2020 ook een prijs geven: een BRONZEN MEDAILLE voor de prijs/kwaliteitverhouding! Gefeliciteerd Gerhard! Trots op je!

Achterhoekse Secco Rosé 2020 is een BGA Gelderland en is een blend van diverse druivenrassen. 11% aan alcohol en kost u maar € 12 per fles. Bestellen kan u het HIER.

Laat de wijn spreken!

Achterhoekse Secco Rosé 2020

Achterhoekse Secco Rosé 2020 is een mousserende roséwijn van Nederlandse bodem. Geen Champignonkurk, maar gewoon een draaidop, maakt deze wijn iets minder feestelijk, want knallen is er niet bij (doe ik toch al nooit…). De kleur is vol oranje/roze over de tong met in het puntje van de tong iets geel. Een flinke mousse, maar wel een fijne mousse. Kraakhelder en loepzuiver. Leuke volle kleur! (2,9)
In de neus laat deze Achterhoekse Secco Rosé 2020 zich van de frisse kant zien. Jong en jeugdig. Vitaal en sportief fruit van framboos en aardbei (zoals een roséwijn moet zijn!). Verfijnd en niet over the top. De neus komt redelijk los en de mousse zit niet in de weg. (3,8)
Op de tong is het ook feest! Heerlijk fris jeugdig en vitaal frambozen en aardbeienfruit met een licht citroentje voor het zuur. Goed in balans (fruit/zuur) waardoor het een zeer prettige smaakindruk geeft. Op de mid-palate is het voldoende en ook in de breedte en diepte is het voldoende tot ruim voldoende. Mondvullend. De mousse is voldoende aanwezig en zeker niet opdringerig. Een fijne mousse die je doet plezieren. De eerste smaakindrukken trekken door naar de prima afdronk die fris en fruitig is en je vrolijkheid geeft! (6,7)

Achterhoekse Secco Rosé 2020 is echt een feestelijke wijn. Ben je wat depressief of neerslachtig…draai deze bubbelwijn van Gerhard open en je komt zeker weer in leukere sferen! Een prima mousserende roséwijn van Nederlandse bodem! Mooi in z’n fruit zoals een rosé moet zijn, met voldoende zuren om de wijn goed in balans te houden en de frisheid te geven. Verder speelt het lagere alcoholpercentage mee en dat is een enorm pluspunt! Geen hete roséwijnen uit het zuiden van Frankrijk! Nee, geef mij maar zo’n laag alcoholwijn uit de Achterhoek! Ik ben zelfs een beetje trots op Gerhard! Knap gedaan kerel! (2,3)

Achterhoekse Secco Rosé 2020 verdient van mij een totaal van 15,7 punten

Achterhoekse Secco Rosé 2020 wint hiermee een BRONZEN MEDAILLE! KOPEN DUS!

Drinken nu

Hier hebt u nog een indruk van Wijngaard Hesselink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *