Achterhoekse Mondriaen 2020; zo kunstig als een Mondriaan…

De naam in Achterhoekse Mondriaen 2020 is natuurlijk een verwijzing naar Pieter Cornelis (Piet) Mondriaan; geboren in Amersfoort op 7 maart 1872 en overleden op 1 februari 1944 in New York.

Het etiket van deze Achterhoeksewijn van Wijngaard Hesselink is ook een directe verwijzing naar de beroemde kunstschilder, maar er is meer! De Schilder Mondriaan heeft een tijdje in Winterswijk doorgebracht en er is tevens een Mondriaan huis in Winterswijk genaamd “Villa Mondriaan”. Dit is een museum waar veel vroege werken van de jonge Mondriaan  zijn te bewonderen!

En laat nu de wijngaard van Gerhard Ensing in Winterswijk staan!

De Achterhoekse Mondriaen 2020 is een blend van twee witte wijnen, maar welke witte wijnen dat zijn, dat weet ik niet. Helaas heeft Gerhard niet willen reageren op mijn tweet. Hij was natuurlijk veel te druk bezig zijn MEDAILLES te tellen die hij afgelopen week heeft mogen ontvangen van de Wijnkeuring van de Lage Landen (lees er alles over op). 😉

Achterhoekse Mondriaen 2020 heeft een alcoholpercentage van 13,5 % en het kost net zoveel in euro’s. Bestellen doet u gewoon hier

Laat de wijn spreken!

Achterhoekse Mondriaen 2020

De kleur van deze Mondriaen-wijn is licht geel/witgoud over de tong met een prachtige witgouden fonkeling in de rand. Absoluut kraakhelder en loepzuiver. (2,8)
De neus van deze Gelderse witte wijn geeft een vrolijkheid weer van bloemen, rode appel, gele meloen en komt zeer rijp over. Wat aan de zoete kant (licht restsuiker), maar dat maakt het zo verleidelijk en aantrekkelijk. De neus komt redelijk goed los.( 3,8)
Op de tong is deze Achterhoekse Mondriaen 2020 ook wat lichtjes zoetig (ook hier dus wat restsuikers), maar met voldoende zuren als tegenhanger. Ik beoordeel deze wijn wel als een droge wijn met een lichte hint naar iets zoet. Ook hier komt de gele meloen en de rode appel (rijp fruit) met een lichte omgeving van mooi zuur. Fris en mooi rond. Sappig. Gewoon een prettige wijn die vele mensen zal aanspreken! Voldoende breedte en een redelijke volheid voor een witte wijn. De afdronk is goed en geeft aan het eind een lichte kool/grapefruitfacet af. (6,8) 

Achterhoekse Mondriaen 2020 is gewoon een zeer prettige wijn die veel mensen zal aanspreken! De een wilt zoet en de ander wat meer zuur en deze wijn geeft beide indrukken. Voldoende frisheid en goed in balans. Verschillende indrukken maken het een complexe wijn. Geen zware eetwijn, maar wel eentje die je bij een salade kan schenken of gewoon heerlijk kan drinken. We mogen trots zijn op ‘onze’ wijnboeren, want ook deze wijn heeft gewoon kwaliteit en complexiteit. (2,3)

Achterhoekse Mondriaen 2020 verdient van mij een totaal van 15,7 punten

Drinken nu en houdbaar een jaar of twee/drie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *