Wijn en spijs – Zuurkoolpizza met currydrizzle

zuurkoolpizza met currydrizzleHoofdgerecht – 2 personen – 10 minuten + 15 minuten in de oven

Ingrediënten

1 grote ronde pizzabodem, of twee kleinere (zelfgemaakt is echt het allerlekkerst!)
1 x recept voor zuurkool (dit zuurkoolrecept is eigenlijk een must voor het slagen van dit gerecht!)
1 klein blikje ananasstukjes op siroop
Knakworsten, in plakjes gesneden (ik gebruikte de biologische knakworsten van de Hema, superlekker!)
Paar plakjes bacon, opgerold en in repen gesneden
Klein bekertje crème fraîche
1 zakje geraspte Gruyère of Emmentaler kaas
Paar sprietjes verse bieslook
Curry

Verder nodig
Vel bakpapier, eventueel een ronde pizzabakvorm (je kunt ook een gewoon bakblik gebruiken)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de pizzabodem op een ingevette pizzabakvorm of op een met bakpapier bekleed bakblik.
Bestrijk het pizzadeeg met een laag créme fraîche en strooi de kaas erover.

Verdeel ongeveer de helft van zuurkool (de overige zuurkool heb je niet meer nodig en kun je gebruiken voor een ander gerecht) over de pizza en beleg verder met de knakworst, bacon en ananas.

Bak de pizza circa 10 tot 15 minuten, of totdat de randen goudbruin zijn en de bodem knapperig is.
Drizzle met een kleine theelepel wat currystrepen over de pizza en knip er wat verse bieslook overheen. Serveer direct.

Als bijpassende wijn adviseer ik een houtgerijpte chardonnay, het liefst uit de Bourgogne of uit Australië. Bijvoorbeeld deze Bourgogne.

Meer heerlijke recepten en gerechten vind je op http://www.keukenliefde.nl/