Zuid-Afrikaanse wijnen uit de lockdown

De Zuid-Afrikaanse wijnen zijn gelukkig weer uit de lockdown dus kan er weer geëxporteerd worden.

De Zuid-Afrikaanse wijnen zijn gelukkig weer uit de lockdown en dus kan er weer geëxporteerd worden. Gelukkig ook voor de Nederlandse wijnmarkt want de voorraden beginnen aardig te slinken.

De Zuid-Afrikaanse wijnindustrie is verheugd dat de Zuid-Afrikaanse regering gisteren heeft besloten de transportbeperkingen voor het vervoer van o.a. wijn met ingang van 1 mei op te heffen. Het opheffen van de transportbeperkingen maakt onderdeel uit van de versoepeling van de Zuid-Afrikaanse lockdown van niveau 5 naar niveau 4.

Zuid-Afrikaanse wijnen en de internationale wijnmarkt

De versoepeling houdt in dat het transport en de export van wijn, productie en aanverwante diensten kunnen worden hervat en dat de industrie haar verplichtingen met betrekking tot de wijnexport kan nakomen. De Zuid-Afrikaanse wijnindustrie is de regering zeer dankbaar voor deze beslissing.

Tijdens een persconferentie in Zuid-Afrika maakte minister dr. Nkosazana Dlamini Zuma bekend wat de versoepeling van de lockdown naar niveau 4 inhoudt.

Voor de wijnsector betekent dit het volgende:
– de wijnindustrie wordt toegestaan ​​om essentiële werkzaamheden te verrichten (bottelen, etiketteren, verpakken) met inachtneming van strikte gezondheids- en veiligheidsprotocollen
– het vervoer van wijn t.b.v. de export naar de haven en luchthaven wordt toegestaan ​​en via de weg voor export naar buurlanden
– essentiële ondersteunende diensten zoals inspectie en certificering worden toegestaan ​​(SAWIS en DAFF). Te zijner tijd zal SAWIS ook een officiële verklaring en praktische regelingen afgeven

De Zuid-Afrikaanse wijnen zijn gelukkig weer uit de lockdown dus kan er weer geëxporteerd worden. Gelukkig ook voor de Nederlandse wijnmarkt want de voorraden beginnen aardig te slinken.

Corona en schoonmaken

Zuid-Afrikaanse wijnproducenten zullen ervoor zorgen dat alle beschermingsprotocollen worden nageleefd wanneer de productie en export worden hervat. Deze omvatten: zorgvuldigheid bij kwetsbare werknemers; het dragen van gezichtsmaskers; sociale en fysieke afstand tijdens transport, op de werkplek en tijdens pauzes; handen wassen gedurende de dag; desinfecterende middelen beschikbaar en correct aangebracht; regelmatige schoonmaak van werkruimtes, deurklinken en alle gedeelde faciliteiten; snel te handelen als een infectie wordt vastgesteld en de quarantaine voorschriften te volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *