Zomerse trend 2013: mousserende wijn en rosé!

Rosé en mousserende wijn

Dat importeurs en producenten komende zomer hoge verwachtingen voor hun mousserende wijnen en rosé hebben, blijkt uit de sterk gestegen ingezonden aantallen bij het 25e Proefschrift Wijnconcours.

Volgens de jury van het concours is het aanbod van met name mousserende wijnen, champagne en rosé dit jaar ‘massaal, kwalitatief van hoog niveau en zeer gevarieerd qua herkomstgebieden’. Importeurs en producenten hopen deze zomer dan ook op een revival van de proseccohype die een paar jaar geleden forse omzetten realiseerde op de terrassen.

roséGemeengoed

“De tijd dat we champagne of andere mousserende wijnen uitsluitend dronken tijdens Oud & Nieuw, bruiloften of andere feestelijke dagen, ligt inmiddels ver achter ons”, concludeert de jury van het jaarlijkse concours. “Een glas champagne voorafgaand aan een diner of de verfrissing van cava, prosecco, crémant of sekt b.A. op een zomers terras wordt door weinig mensen meer als uitzonderlijk beschouwd.” Daarom heeft The Wine & Food Association besloten om met ingang van dit jaar, naast de roséwijnen, ook de mousserende wijnen en champagnes -beide wit en rosé- in te delen bij het eerste deel van Proefschrift Wijnconcours. Het tweede deel, met de witte, rode en zoete wijnen, vindt plaats op maandag 7 oktober.

rosé 2Rosé

Voor velen is rosé de zomerwijn bij uitstek. “Het kaf lijkt anno 2013 definitief van het koren gescheiden”, stelt de The Wine & Food Association. “Rosé wordt door producenten en restaurantprofessionals serieus genomen en loopt kwalitatief uiteen van verfrissende terraswijn tot maaltijdbegeleider die zich niet laat beperken tot één seizoen.”

Graadmeter

Het Proefschrift Wijnconcours werd maandag gehouden in NH Barbizon Palace te Amsterdam en is een jaarlijks evenement van The Wine & Food Association. In 25 jaar is het evenement uitgegroeid tot een graadmeter van het kwaliteitswijnaanbod in België en Nederland. Zowel voor de vele deelnemende importeurs als voor de horecaprofessionals en wijnliefhebbers die de honderden finalewijnen jaarlijks komen proeven.

Bron: Out.of.Home Shops/Levensmiddelenkrant

Proef smakelijkkk….
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!