Zeven nieuwe WSET Diploma Course en zes nieuwe Weinakademikers

Acht nieuwe geslaagden WSET Diploma Course
Dit jaar zijn er zeven nieuwe geslaagden voor de Diploma Course in Nederland.

Diploma Course is het hoogste wat je kan halen in de wijnwereld

De Diploma Course is de hoogste en zwaarste wijnopleiding in de Benelux en wordt verzorgd door de Wine & Spirit Education Trust (WSET). Deze opleiding is als enige in de Benelux ook internationaal erkend. De geslaagden van dit jaar zijn: Peter Andersen, Cara-Lyndis Murphy, Emilio Saez-van Eerd, Deborah Schilperoort, Job Verhaar, Petra de Vries en Charlotte van Zummeren.
Het totaal aantal geslaagden in de Benelux ligt daarmee nu op 66. De zes nieuwe Weinakademikers zijn: Marije Bockholts, Jenny van Lieshout, Jonas De Maere, Sylvain Marcon, Birthe van Meegeren en Ria Ramdjan. Hiermee komt het aantal Weinakademikers in de Benelux uit op 25 personen.

De geslaagden in het kort:
De Deen, Peter Andersen, is inkoper bij H.J.Hansen Vin in Denemarken.

Cara-Lyndis Murphy is eigenaar van Advancedwineclub.com. Zij verzorgt wijnproeverijen, wijnreizen en overige projecten voor wijnbedrijven en particulieren. Cara-Lyndis is tevens de initiatiefnemer van de WSET blinde proefclub in Nederland (voor Advanced en Diploma cursisten) en sinds 1998 werkzaam voor het Neerlands Wijnhuis op de afdeling inkoop en logistiek.

Emilio Saez-van Eerd is sinds 2009 als Category Manager Wijn & Slijterij werkzaam bij Jumbo Supermarkten. De Diploma Course sluit naadloos aan op zijn werk en ambitie. Het internationale karakter, de Engelstalige colleges en het netwerk van medestudenten en docenten, gaven de doorslag om voor WSET te kiezen. De systematische benadering van wijn is praktisch en direct toepasbaar in zijn werk. Bovendien komen alle aspecten over wijn in de hele keten van wijnboer tot consument aan bod. De Diploma course heeft zeer goed bijgedragen aan het doel dat Emilio voor ogen had: blind kunnen bepalen welke kwaliteit er in het glas zit en inhoudelijk hierover kunnen communiceren met iedereen in de hele keten, van druiventeler tot producent en van importeur tot consument.

Deborah Schilperoort is sommelier van restaurant As te Amsterdam. In deze functie is zij verantwoordelijk voor alles wat met wijn te maken heeft, van het proeven bij importeurs tot het samenstellen van de wijnkaart. Hiernaast importeert zij met haar eigen wijnkoperij “Au Paradis” wijnen uit Frankrijk en geeft les over wijn. De WSET Diploma Course heeft haar kennis van het fascinerende product wijn op iedere denkbare manier vergroot.

Job Verhaar, is mede eigenaar van Wijnkoperij De Gouden Ton Amsterdam. Zijn mening over de Diploma Course: “een fantastische opleiding met merendeels zeer goede docenten en dito wijnen.”

Petra de Vries is marketing professional en eigenaar van petrawineconsultancy.nl, dat gespecialiseerd is in marketing, educatie en wijnadvies. Petra won tevens een speciale prijs van het CIVC, een exclusieve studiereis naar de Champagne.

Charlotte van Zummeren is wijnjournaliste en eigenaar van www.winebusiness.nl , een website voor de wijnhandel.
Zij levert geregeld artikelen aan Perswijn, Winelife, Misset Horeca, Allerhande en Taste. Winebusiness.nl is sinds zijn introductie in 2010, in korte tijd een zeer goed gelezen website is geworden.

WSET Diploma Course:
De Diploma Course is de hoogste en zwaarste opleiding op wijngebied in de Benelux, die algemeen gezien wordt als de vooropleiding voor Master of Wine. Het is een Engelstalige opleiding, waarbij uitsluitend les wordt gegeven door Masters of Wine en professoren/specialisten in hun vakgebied. Voor geslaagden van de Diploma Course is er twee jaar geleden een extra niveau toegevoegd. Zij krijgen de mogelijkheid een scriptie te schrijven, waarna zij bij goed gevolg, de titel Weinakademiker (WA) mogen dragen. De Diploma Course wordt verzorgd door Sybille Troubleyn WA van WineWise en wordt in Kockengen (tussen Amsterdam en Utrecht) gegeven.

Diploma Graduates

De 6 nieuwe Weinakademikers in het kort:

Ria Ramdjan, adviseert als freelance wijn marketingconsultant met het in de markt zetten van wijnen door onderscheidende concepten te bedenken en te implementeren. Hierdoor wil Ria niet alleen kennis over een wijn overdragen maar helpt zij de consument te genieten van wijn. Daarnaast staat ze graag op de winkelvloer om de consument direct te adviseren bij de keuze voor een wijn. Het onderwerp van haar scriptie is: “Guerrilla Marketing in the Wine Business”.

Jonas De Maere is zaakvoerder van Belgian Wines. Belgian Wines is gespecialiseerd in de verkoop, distributie en promotie van Belgische wijnen. Belgian Wines heeft een winkel in Melsele en werkt met restaurants in heel België. De wijnen kunnen ook online besteld worden via de webshop: www.belgianwines.com. Het onderwerp van zijn scriptie is: “Proeven wijnexperten consistent? Een statistische analyse en voorstel tot verbetering.”

Jenny van Lieshout is Export Manager bij het Spaanse Premium Cava huis, Gramona. Zij is verantwoordelijk voor de Europese markt, Rusland en Australië. Haar werk bestaat uit het bezoeken van importeurs, het geven van wijndiners en proeverijen, het deelnemen aan internationale wijnbeurzen, het onderhouden van contact met internationale pers en het openen van nieuwe exportmarkten. Het onderwerp van haar scriptie is: “Cava: what´s in a name? The future of premium Spanish sparkling wine.”

Sylvain Marcon is Sales Manager bij wijnimporteur La Buena Vida in Mol, België. In deze functie is hij verantwoordelijk voor verkoop aan horeca als ook voor wijncursussen met speciale onderwerpen. Het onderwerp van zijn scriptie is: “The red Galician wines, the next hot spot for Spanish wines.”

Marije Bockholts , studeerde technische natuurkunde en werkte na haar studie als consultant. Tijdens een vakantie in Nieuw-Zeeland, waarbij zij diverse wijnhuizen bezocht, besloot zich meer in wijn te verdiepen. Na diverse cursussen, startte zij in 2009 met de Diploma Course, welke zij in 2011 met goed gevolg afronden. Het onderwerp van haar scriptie voor Weinakademiker is: “Blanc de Noir”, why would one make a still white wine from black grapes?”. Op dit moment verdeelt Marije haar tijd tussen consulting en wijn. Zo coördineert zij de wijncursussen bij Winefields in Amsterdam en geeft daar ook les. Zij assisteert bij wijnveilingen van Winefields en werkt af en toe bij “Wijnhuis Zuid”.

Birthe van Meegeren, werkt bij Gall & Gall en houdt zich bezig met alle interne en externe communicatie op het gebied van wijn, proeverijen, opleiding van winkelpersoneel, assortimentskeuzes in samenwerking met de category managers, redactie van het magazine voor Gall & Gall kaarthouders en pers & pr voor wijn.
Haar scriptie met de titel: “Sustainable wines at wine and liquor chain Gall & Gall”, gaat over duurzame wijnen bij Gall & Gall. Het is een inventarisatie van duurzame initiatieven van de wijnleveranciers van Gall & Gall en een aanbeveling over hoe, dit aan klanten over te kunnen brengen.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!