Zes wijndocenten geslaagd voor SWEN register wijndocent

swen register wijndocent
Woensdag 7 mei jl. hebben zes wijndocenten succesvol het examen SWEN Register Wijndocent afgelegd. Zij krijgen hiermee het recht om de titel SWEN Register Wijndocent te voeren en worden opgenomen in het register.

Zes wijndocenten klaar voor het lesgeven

Het examen vond plaats bij het Productschap Wijn in Zoetermeer en is succesvol afgelegd door: Martin van den Brink, Aly Hoven, Heiko Oberman, Marcel Veringa, Jeroen ter Wal en Ton Wortelboer. Hiermee komt het totaal aantal SWEN Register Wijndocenten op veertien.

Frank Jacobs: ‘De examencommissie is verheugd en aangenaam verrast dat er binnen een jaar al veertien personen in het register zijn opgenomen. Dit bewijst dat er onder de professionele wijndocenten in Nederland veel belangstelling is voor de titel en er waarde aan wordt gehecht die te mogen voeren. Maar vooral geeft het toekomstige cursisten de garantie dat zij nu les kunnen krijgen van een groeiende groep docenten die heeft bewezen op een didactisch verantwoorde en aangename wijze een wijncursus te kunnen verzorgen.’

Het examen SWEN Register Wijndocent is opgezet door de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW) en het Productschap Wijn om het wijnonderwijs in Nederland naar een hoger niveau te tillen. Om dit te realiseren is het noodzakelijk eisen te stellen aan het beroep wijndocent. Wijndocenten die lesgeven op niveau I en/of II van de SWEN en die aan de gestelde eisen voldoen komen in aanmerking om, na het succesvol afleggen van het examen, de titel SWEN Register Wijndocent te voeren. Het examen is tot stand gekomen in samenwerking met PLATO, het onderwijskundig adviesbureau verbonden aan de Universiteit Leiden.

Het examen bestaat uit het verzorgen van een les van 30 minuten inclusief proeverij op niveau I of II van de SWEN. De kandidaat maakt voorafgaand aan het examen een keuze uit een aantal verschillende lesthema’s. De les wordt beoordeeld door de Examencommissie SWEN Register Wijndocent.

Op 29 oktober 2014 wordt het examen SWEN Register Wijndocent opnieuw afgenomen.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!