Yealands, een topmerk in Nieuw-Zeeland

 

Yealands, een topmerk in Nieuw-Zeeland

Yealands, een topmerk in Nieuw-Zeeland. Het wijnbedrijf is een icoon onder de Nieuw-Zeelandse wijnen.

Yealands, een topmerk in Nieuw-Zeeland met prachtige wijnen. Yealands en Peter Yealands zijn de merken die het bekende wijnhuis Yealands voert in Marlborough op het zuidereiland van Nieuw-Zeeland.

Het bedrijf Yealands is toonaangevend met zijn Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Riesling, Pinot Noir en Tempranillo, maar ook een paar andere druivenrassen zijn aangeplant.

Yealands is het topmerk van dit wijnhuis en Peter Yealands is het eco-vriendelijke merk, maar ook het merk met de vriendelijkste prijs.
Het topmerk Yealands kan je scharen bij de beste wijnen die Nieuw-Zeeland te bieden heeft. Vooral de Pinot Noir uit Central Otago is één van de beste wijnen van Nieuw Zeeland, terwijl de wijnen van de Sauvignon Blanc uit Marlborough hier eigenlijk niet voor onder doen.

Clearwater Cove is een submerk van Peter Yealands en wordt geproduceerd door Yealands Estate, wat wordt geleid door de markante Peter Yealand, een grote naam in de Nieuw-Zeelandse wijnwereld. Yealands Estate is gevestigd in de Awatere Valley in de wijnregio Marlborough in uiterste noorden van het zuidereiland van Nieuw-Zeeland.
Clearwater Cove is ook een bekende en goed verkochte wijn bij een grootste Nederlandse slijterijketen.

De beroemde Marlborough wijnregio staat bekend om zijn schitterende Sauvignon Blanc en is omringd door bergen en de zee. Een combinatie van fel zonlicht en uv-straling, weinig neerslag en koele temperaturen geven de wijnen uit Marlborough hun prachtige aroma’s die zeer stuivend zijn en compleet uit het glas weten te springen. De Sauvignon Blanc staat hier in een klimaat dat het druivenras streelt.

Nieuw Zeeland staat ook bekend om zijn schroefdop. Er zijn bijna  geen wijnen te vinden die met een kurk zijn afgesloten. Hierdoor loopt het prachtige wijnland Nieuw-Zeeland en Yealands voorop in de wijnindustrie.

 

Geproefd:
Clearwater Cove Sauvignon Blanc 2016, Marlborough, Nieuw-Zeeland

Kleur: de Clearwater Cove Sauvignon Blanc is helder, bleekgeel van kleur op de tong. In de rand is de Clearwater Cove van Yealands wat bleek

Neus: Een uitgesproken neus met veel aroma. Ik ruik nat gras en veel groene appels. Ook komen in deze wijn van Yealands veel steenfruit voor als perzik en meloen. Ook bespeur ik wat munt en nog wat andere groene kruiden

Smaak: In de smaak komt de groene appel duidelijk terug. Ook heeft deze Yealands topper veel tropisch fruit als perzik en meloen in zich samen met limoen, kruisbes en ananas.

Mijn conclusie over de Clearwater Cove van Peter Yealands:
Yealands zet met de bekende wijnknaller van Gall & Gall een frisse en strakke, maar bovenal zeer aromatische Sauvignon Blanc neer. Een wijn die uitermate geschikt is als aperitief, maar ook zeker bij vette- of witvis niet zal misstaan.

Acties en speciale kortingen op wijnen van Yealands, Peter Yealands en Clearwater Cove kun je vinden op http://www.acties.nl/gall-en-gall