Word je van wijn drinken slimmer?

slimmer

Word je van wijn drinken slimmer is een hele interessante vraag. Diverse wetenschappelijke tests hebben aangetoond dat dit het geval is.

Onlangs publiceerde de Northumbria Universiteit (Newcastle, UK) de resultaten van twee onderzoeken naar de effecten van polyfenolen op de hersenen en dat betekent goed nieuws voor wie graag eens geniet van een glaasje (rode) wijn en chocolade…

Polyfenolen, plantaardige wonderen

‘Wondermiddelen’ van dienst zijn de polyfenolen, een groep van chemische, plantaardige verbindingen, die u in zowel rode wijn als chocolade aantreft. Polyfenolen werken ontstekingsremmend, beschermen de lichaamscellen tegen vrije radicalen, vertragen de celverbranding en verminderen de afzet van vetachtige stoffen in de bloedvaten.

Polyfenolen verwijden de bloedvaten, waardoor de toevoer van zuurstofrijk bloed naar de hersenen versnelt. Complexe berekeningen maken, wordt hierdoor aanzienlijk sneller en makkelijker, schrijft DailyMail. Bovendien raakt u minder snel vermoeid en heeft u minder problemen om geconcentreerd te blijven tijdens het rekenen.

Maarrrrr, daar nemen de presentatoren van het beroemde en beruchte programma van de BNN “Spuiten en slikken” geen genoegen mee. Zij gaan dit zelf wel even onderzoeken!

Hieronder de ultieme test….

Volgens mij ligt het gewoon aan de kwaliteit van de wijn… 😉

Proef smakelijkkk….
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!