Wineperfect, perfect voor je glas wijn ?

wineperfect, the perferct wine experience, beluchter, wijn temperatuurmeter, wijnfles afsluitdop detail 3
De Wineperfect is meer dan een beluchter alleen.

4-in-1, een beluchter, temperatuurmeting, wijnstop en wijnschenker

De Wineperfect is zeker meer dan een beluchter, het is een 4-in-1 apparaat. Je kan de wijn beluchten, de temperatuur te meten, als wijnstop én als wijnschenker (tegen druppelen) gebruiken.
De Wineperfect wordt geleverd in een zwarte doos van ongeveer 34 centimeter lang. De binnenkant is met velours bekleed en bekrast de kunststof van de Wineperfect niet.

De Wineperfect zelf is 30 centimeter lang. De sensor van de thermometer is ongeveer 20 centimeter lang en dus blijft er 10 centimeter over voor de kunststof anti-druppel-kop.

De temperatuurmeting van de wijn

In de kunststof kop zit het digitale schermpje en dat registreert de temperatuur van de wijn. De registratie gaat tot één cijfer achter de komma. Ook staan er gemiddelde graden op hoe warm of hoe koel je een wijn moet schenken. Heel handig, aangezien de temperatuur zeer belangrijk is voor een wijn. Drink je een wijn te warm dan kan de wijn log of alcoholisch zijn, drink je een wijn te koel dan kan de geur of neus van de wijn niet goed loskomen. De wijn blijft dan gesloten.

wineperfect, the perferct wine experience, beluchter, wijn temperatuurmeter, wijnfles afsluitdop detail 4

Aan de gedeeltelijk transparante kop zit ook een rubberen ring waarmee de Wineperfect in de fles blijft zitten. De rubberen ring heeft ribbels die nogal klein zijn. Heel handig, want dan kan het ook niet snel slijten door het in- en uitschuiven (of vastklikken) van de Wineperfect in de flessenhals. Slim gevonden!
Als je de Wineperfect in de fles schuift zie je gelijk de temperatuur teruglopen of oplopen en dat gebeurt met één cijfer achter de komma. Weet je de temperatuur niet dat een wijn moet hebben als je het uitschenk, dan kan je deze opzoeken op www.wijngekken.nl. Even het kleine dopje verwijderen en de wijn kan uitgeschonken worden.

Het materiaal van de Wineperfect

De Wineperfect is gemaakt van stevig doorzichtig kunststof (en gedeeltelijk zwart) met een rubberen ring die de Wineperfect perfect vastklemt in de fles. Aan de bovenkant een display met grote digitale cijfers van ongeveer 10 mm groot. De temperatuurregistratie geschiedt in één cijfer achter de komma. De sensor is van roestvrij staal met een scherpe punt. De beluchter kan maar in één stand staan, maar geeft genoeg lucht aan de wijn om duidelijk een verschil te maken.

De beluchter van de Wineperfect

Na het openen van een wijnfles schuif je de Wineperfect in de fles. De fles doe je in de koelkast en na een tijdje kan je de fles op precies de juiste temperatuur uit de koelkast nemen. De temperatuur wordt in het midden van de fles gemeten, dus er wordt altijd een gemiddelde temperatuur weergegeven. De Wineperfect is op verschillende soorten flessen getest met verschillende flessenhalzen. Je moet de fles goed op de kop houden om de maximale beluchting te genereren. Als je de Wineperfect minder schuin houdt, dan krijg je ook minder beluchting. Dit lijkt logisch, maar de beluchters die wij in het verleden tegenkwamen werkten niet op deze manier. Ook kan je de fles in een nagenoeg horizontale stand houden om weinig beluchting te krijgen.

wineperfect, the perferct wine experience, beluchter, wijn temperatuurmeter, wijnfles afsluitdop detail 2

Het antidruppelsysteem

Het antidruppelsysteem werkt goed. Soms blijft er een druppeltje hangen, maar die bereikt de onderkant van de fles totaal niet, waardoor je witte tafelkleed niet besmeurd wordt door rode vlekken.

Witte wijn en de Wineperfect

Witte wijn heeft normaal gesproken geen beluchting nodig. Helaas kan je de beluchting niet uitzetten, maar je kan wel de fles in een horizontale stand houden. Zeker witte wijn moet je op de juiste temperatuur drinken. Vaak is de temperatuur van de koelkast veel te koud.

Wat vind ik van de 4 in 1 van Wineperfect

De vormgeving is ronduit prachtig en de Wineperfect oogt solide. Stevig kunststof met een rubberen ring van goede kwaliteit waar geen luchtje aan zit.
wineperfect, the perferct wine experience, beluchter, wijn temperatuurmeter, wijnfles afsluitdop detail 5De beluchter werkt goed. Veel beluchting bij een verticale stand en wil je minder beluchting dan hou je de fles met daarin de Wineperfect minder schuin. De antidruppelaar werkt goed en ik heb nog geen druppeltje gemorst.

wineperfect, the perferct wine experience, beluchter, wijn temperatuurmeter, wijnfles afsluitdop detail 3De Wineperfect is makkelijk in gebruik en makkelijk schoon te maken. De batterij (een kleine knoopcel voor de temperatuuropmeting) gaat gemiddeld een jaar mee. Wel vind ik de scherpe punt gevaarlijk. Door middel van het kleine dopje kan je deze beschermen, maar toch…

Al met al een mooi en solide apparaat dat goed werkt en waar je nog jaren plezier van kan hebben.

Meer info op de website van de Wineperfect op http://www.wineperfect.eu/home

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!