Winebird’s – Cabernet Sauvignon

winebird

Nu heb je honderden druivenrassen. Bekende druivenrassen zoals de Cabernet Sauvignon of de Chardonnay, wat minder bekende druivenrassen zoals de Malbec en de Gamay en ook heb je vele inheemse druivenrassen zoals de Nederlandse Rondodruif.

Wat kan je nu vertellen over druiven?

Hoe kan je iets vertellen over druiven en wel zodanig dat de kijker of lezer niet in slaap gaat vallen…..

Nu heb je van die fanatiekelingen die dit oppakken en vanuit hun gedrevenheid zodanig iets maken dat het

a. leuk is om te zien en
b. je steekt er ook nog wat van op!

Eén van dit soort mensen is Helena Nicklin…Helena wie!?

winebird 7Helena Nicklin is een Engelse dame die bekend is onder de naam “Winebird”. Onder deze naam maakt zij leuke filmpjes over druivenrassen.

Ik heb een aantal video’s van haar geleend en met haar toestemming mag ik ze dus ook nog gebruiken om u kijker mee te nemen in de mooie wereld van de druivenrassen….

In deze eerste aflevering neemt Helena u mee naar de wereld achter de Cabernet Sauvignon, één van de bekendste druivenrassen ter wereld en waarvan de mondiale topwijnen vaak gemaakt zijn…

Cabernet Sauvignon

De Cabernet Sauvignondruif is de meest beroemde druif van allen. Hij wordt dan ook terecht Koning Cab genoemd. Cabernet Sauvignon is dé druif van de Bordeaux. Samen met de Merlot en de Cabernet Franc weten zij wijnen te produceren van de hoogste klasse.

Cabernet SauvignonHij heeft veel warmte nodig om te rijpen, anders wordt hij groen en sappig met een smaak van groene paprika. Teveel warmte maakt hem zacht en jamachtig, met een smaak van zwarte bessen.
Het is een blauwe druivensoort en zijn herkomst ligt in de Bordeaux.

De Cabernet Sauvignon levert zeer aromatische wijnen met geuren van zwarte bes, vanille, specerijen (peper), tabak, pruim, kers, geroosterd brood en ceder. Meestal zijn de wijnen lang houdbaar, bezitten veel tannine en moeten in principe rijpen op barriques (houten vaten). In het algemeen hebben de wijnen een hoog fenolengehalte, ze zijn paars (jong) of donkerrood (oud) en bezitten veel kracht en structuur.

De Cabernet Sauvignondruif vind je overal ter wereld terug. Overal waar iemand een ‘serieuze’ wijn wil maken, wordt Cabernet Sauvignon aangeplant.

De Cabernet Sauvignon wordt ook wel eens Petit vidure en Bidure genoemd.

Hier de video van Winebird Helena

Proef smakelijkkk….
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!