Winebird…..”Pinotage”

Pinotage

Helena Nicklin is “The Winebird” en onder die noemer publiceert deze Engelse dame leuke filmpjes over druivenrassen en andere wijngerelateerde dingetjes…

In deze aflevering gaat Helena wat dieper in op het druivenras “Pinotage”…..

pinotageDe pinotage is een blauwe druivensoort, vooral bekend uit Zuid-Afrika, die in 1925 ontstaan is door de pinot noir en cinsault te kruisen.

De druif is vroegrijp, heeft een hoog rendement en is vrijwel immuun tegen allerlei plantenziekten. Belangrijk is dat de blauw zwarte druiven op het juiste moment geoogst worden. Wanneer op het juiste moment van rijpheid geoogst geeft de druif een wijn met een geur van banaan, kers en aardbei.

De druif wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. Meest bekend is de cépage vorm waarbij de druif en wijn onder de naam pinotage verkocht wordt. De druif leent zich echter ook uitstekend om een variant af te leveren van port en champagne.

Het gebied waar de druif de meeste bekendheid geniet is Zuid-Afrika. Aanplant in ander landen vindt echter steeds vaker plaats. Zo vindt men de pinotage in onder andere Brazilië, Nieuw-Zeeland en
Verenigde Staten.

Mooi verhaal, maar wat vindt Winebird hier eigenlijk van?….

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!