Wine of Origin Cape Town nieuwe herkomstbenaming

Wine of Origin Cape Town nieuwe herkomstbenaming druivenWine of Origin Cape Town nieuwe herkomstbenaming voor de oude, maar kwaliteitswijnen van Zuid-Afrika

Met de officiële erkenning van de nieuwe herkomstbenaming Wine of Origin Cape Town, genoemd naar een van ‘s werelds meest prominente toeristische trekpleisters, staat Zuid-Afrikaanse wijn op het punt nog meer internationale aandacht te trekken. Dit baanbrekende initiatief is erop gericht om het profiel van Zuid-Afrikaanse wijn te versterken door een directe koppeling met Kaapstad. Onder de overkoepelende naam Wine of Origin Cape Town zal de herkomstbenaming de bestaande zones Constantia, Durbanville, Philadelphia en Hout Bay gaan omvatten.

 

Wine of Origin Cape Town nieuwe herkomstbenaming in Zuid-Afrika

In totaal 30 wijnbedrijven, waaronder toonaangevende producenten als Groot Constantia, Durbanville Hills, Diemersdal, Klein Constantia, Nitida, Meerendal, Buitenverwachting en Cape Point Vineyards zullen hun krachten bundelen in Wine of Origin Cape Town. Ze zullen hun voordeel doen met de wereldwijde erkenning die Kaapstad met zijn aantrekkelijke levensstijl heeft verworven als toeristische bestemming met internationale allure.

Alle betrokkenen beschouwen het samenwerkingsinitiatief als baanbrekend en innovatief voor de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie en verwachten een positieve wisselwerking tussen toerisme en wijn. Als wijngebied belichaamt Kaapstad nu een dynamisch geheel aan erfgoed, cultuur en moderne wijnbouw. De bundeling van krachten binnen de nieuwe Wine of Origin Cape Town is niet alleen een prima zet qua marketing, maar ook een logische gelet op de grote onderlinge overeenkomsten in terroir tussen de afzonderlijke zones. Ze delen een relatief koel klimaat door de nabijheid van de Atlantische Oceaan en vormen een duidelijk begrensde eenheid. Vanuit het centrum van Kaapstad ligt het verste punt op slechts 36 kilometer daarvandaan.

Wine of Origin Cape Town nieuwe herkomstbenaming Stellenbosch

Producenten binnen de Wine of Origin Cape Town nieuwe herkomstbenaming

Constantia
Steenberg Vineyards
Constantia Uitsig
Buitenverwachting
Klein Constantia
Groot Constantia
High Constantia
Eagles Nest
Constantia Glen
Beau Constantia
Silvermist
Nova Zonnestraal

Durbanville
Altydgedacht
Bloemendal
Canto
D’Aria
De Grendel
Diemersdal
Durbanville Hills
Hillcrest
Klein Roosboom
Meerendal
Nitida
Phizantekraal
Signal Gun

Philadelphia
Capaia
Havana Hills

Overige producenten
Cape Point Vineyards
Ambeloui
Hout Bay Vineyards
Signal Hill

W.O. is de afkorting van Wine of Origin Cape Town nieuwe herkomstbenaming die op het etiket zal prijken.

Wine of Origin Cape Town nieuwe herkomstbenaming