Wine & Food Festival 2013 in Amsterdam

The Wine and Food association heeft besloten dit jaar diverse verkiezingen, competities en wijnproeverijen samen te voegen tot één evenement: het Nederlands Wine & Food Festival 2013.

Op maandag 3 juni is het dan zover. De hele dag kan je inlopen. Om 11.00 uur begint het festival en de diverse onderdelen kan je bijwonen tot 18.00 uur waaronder een:
Rosé Wijnconcours
– Verkiezing Roséwijnen van het Jaar
Lopende proeverij van alle finalewijnen en bekendmaking van de beste roséwijnen.

Verkiezing Mousserende Wijn & Champagne van het Jaar, Blanc en Rosé
In het 25ste jubileum jaar van het Proefschrift Wijnconcours staan de beste mousserende wijnen en Champagnes die in Nederland en België verkrijgbaar zijn op de tafels van de aanwezige importeurs.

Primeurs 2013
The Wine & Food Association heeft gedurende het gehele jaar veel contact met Nederlandse importeurs. Wat daaruit naar voren is gekomen is dat velen hebben aangegeven behoefte te hebben aan een platform waarop zij voor de zomer de nieuwe oogst van hun wijnmakers kunnen presenteren aan serieuze professionals. Bezoekers kunnen uiteenlopende wijnen van de jongste oogstjaren proeven, maar ook wijnen over van eerdere jaren waarvan de wijnmaker de flessen tot nu toe op voorraad heeft gehouden.

Prijsuitreiking Nationale Open Wijn Competitie
Deze competitie (voorheen de Huiswijn competitie) kent 4 categorieën met elk winnende wijnen, zowel wit als rood, en uit verschillende delen van het land. De finale wijnen worden gepresenteerd door de aanwezige wijnimporteurs.

Diverse Masterclasses en proeverijen
Ook worden er deze dag diverse verrassende, leerzame en uiteenlopende sessies georganiseerd waarbij verschillende vooraanstaande chefs de culinaire invulling verzorgen.

Horeca- en wijnprofessionals hebben gratis toegang na online registratie die vanaf april plaatsvindt via www.thewinesite.nl of op vertoon van een uitnodiging/toegangskaart.

Losse kaarten zijn te koop aan de kassa.

De lokatie is de St. Olofskapel in het NH Barbizon Palace te Amsterdam.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!
Of persoonlijk via mijn Linkedin