Wil jij ook nieuwe Duitse wijnen proeven

Biologische wijnbouw in DuitslandDuitsland heeft fantastische wijnmakers. Vooral de jonge Duitse wijnmakers uit Rijn, Main & Mosel gooien hoge ogen op internationale proeverijen.

Op zondag 3 juli organiseert Melman Communications, in samenwerking met Albert de Jong, een proeverij van Duitse wijnen in Hotel Casa 400 te Amsterdam. Tijdens deze proeverij zullen vooral innovatieve, bekende en onbekende wijnproducenten hun wijnen presenteren, die nog op zoek zijn naar een importeur in Nederland. De proeverij is zodoende uitsluitend toegankelijk voor de wijnhandel, pers en horeca.

 

Duitse wijnen in Nederland moeten populairder worden

Moderne Duitse wijnen kunnen zich in ons land verheugen op een steeds groter wordende populariteit en dit is zowel in de wijnhandel als in de horeca duidelijk zichtbaar. Met name het loepzuivere karakter en het lagere alcoholgehalte spreken steeds meer consumenten aan. Daarnaast verrassen sommeliers hun gasten graag met regionale wijnspecialiteiten van onbekende kwaliteitsdruivenrassen.

 

Wijnproducenten zijn persoonlijk aanwezig

Tijdens deze presentatie zijn ruim 20 producenten aanwezig uit onder meer Rheinhessen, Pfalz, Württemberg. Mosel, Franken en Baden. Dit zijn onder andere de wijngoederen Spiess, Klaus Meyer, Weik, Darting, Weishaar, Wachtstetter, Bernhard Ellwanger, Zipf, Beurer, Kistenmacher-Hengerer, Erlenbach, Goswin Kranz, Dr. Heigel, Abril, Acham-Magin, Lidy en Gehring.

Wil jij ook bij het Winemaker’s Dinner aanwezig zijn?

Aan het einde van de middag kunnen belangstellenden aanschuiven bij een speciaal Winemaker’s Dinner in restaurant East57. Tijdens dit 3-gangen diner zullen de producenten hun wijnen verder toelichten en kunnen geïnteresseerden gemakkelijk verder netwerken. Opgeven voor het Winemaker’s dinner kan via het inschrijfformulier voor de proeverij.

De aanmelding voor deze proeverij geschiedt digitaal via een inschrijfformulier, voor het openen van het inschrijfformulier, klik hier: http://bit.ly/1TKQsBK

 

Martin