Wil jij ook langer leven? Drink dan rode wijn

rode wijn, resveratrol

Talloze keren heb ik al gescheven over de voordelen van rode wijn voor de gezondheid. Nu is er nog een voordeel aan het licht gekomen in een onderzoek, word je van wijn gewoon niet of nauwelijks ouder? Misschien worden we met z’n allen in de toekomst wel makkelijk 100 of 150 jaar oud en dat alles komt door rode wijn.

Rode wijn en resveratrol, de een kan niet zonder de ander. Witte wijn heeft deze resveratrol niet, dus ook niet de geneeskrachtige eigenschappen hiervan.

Geneeskrachtige eigenschappen worden aan rode wijn toegeschreven, het is goed voor de gezondheid en talloze andere voordelen kleven aan dit wonderstofje. Jammer genoeg bevat rode wijn ook alcohol en alcohol doet jammer genoeg weer een aantal voordelen teniet. Nu heeft een internationaal team van onderzoekers een artikel gepubliceerd dat rode wijn ook een bepaalde chemische verbinding bevat dat een anti-aging-gen oftewel anti-verouderingsgen weet te activeren.

Sirtuins en resveratrol

Resveratrol wordt nu ook in verbinding gebracht met eiwitten, genaamd sirtuins. Deze sirtuins worden in connectie gebracht met het langer leven van organismen. Resveratrol schijnt deze sirtuins te activeren en hierdoor kan een mens langer leven.

David Sinclair, een Australische professor in de genetica aan zowel de Harvard Medical School en de Universiteit van New South Wales vertelde dat rode wijn op moleculair niveau het eiwit activeert en dat de voordelen van anti-veroudering naar voren haalt.

“Glaxo Smith Kline (een internationale organisatie en een belangrijke speler binnen de farmaceutische branche, red.) heeft reeds 1.000.000.000 dollar geïnvesteerd in de activeerders van sirtuins”, legt hij verder uit. “De bedoeling is om geneesmiddelen te vervaardigen die ouderdomsziekten kan aanpakken en het verouderingsproces kan vertragen of stopzetten, ziektes zoals diabetes en andere ziektes in verband met het metabolisme, en niet rechtstreeks ook andere aandoeningen aanpakken zoals cardiovasculaire, kanker, Alzheimer, cataract en osteoporose.”

“Deze technologie zal niet alleen de gezondheid verbeteren, ook de levensduur”, voegt Sinclair er aan toe. “Het ene gaat samen met het andere, mensen zullen langer en gezonder gaan leven in de toekomst.”

Het toekomstbeeld voor de rode wijn

Het produceren van de activatie voor sirtuins in ons lichaam zou volgens de farmaceutische industrie een grote stap vooruit zijn tegen het bestrijden van metabolische aandoeningen, zoals suikerziekte, alzheimer enz. Zij gaan verder de ingeslagen weg in en hopen binnen een paar jaar misschien wel een product op de markt te hebben dat ons allemaal 100 jaar en meer kan laten worden. Als we dit kunnen worden in goede gezondheid zal de vergrijzing ook geen probleem meer zijn, hoewel er wel weer andere problemen zullen opduiken in de samenleving.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!
Of persoonlijk via mijn Linkedin