Wil je sterker worden? Drink wijn

wijn en sport, een ideale combinatie om fit te blijvenWijn maakt je sterker, volgens een nieuwe studie.

Eigenlijk had ik er ook voor moeten gaan studeren: onderzoeker.

Volgens een nieuwe studie kun je veel sterker worden door het nuttigen van wijn. Wie kleine hoeveelheden wijn drinkt en hierbij ook nog eens sport, kan duidelijk sterker worden.

 

Spierafbraak komt met de jaren
en nu is het gemakkelijk om er iets aan te doen

Gewoon wijn drinken
en er een beetje bij sporten, wie wil dat nu niet?

 

Deze studie is gepresenteerd in Barcelona tijdens een jaarlijks congres. Dit congres ging alleen over wijn en de waarheid met en in wijn. De nieuwe studie, in Vino Veritas genaamd, was om de effecten te onderzoeken in combinatie met rode en witte wijn.
Tijdens dit onderzoek, dat onder 146 deelnemers werd gehouden, kwam naar voren dat matige consumptie van rode of witte wijn in combinatie met sporten de spieropbouw ten goede kwam.

Cholesterol verlaging door wijn te drinken

Ook kwam er in die studie naar voren dat het matige alcoholgebruik van wijn ook het cholesterol deed verlagen, het maakte niet uit of het rode of witte wijn was. Tijdens deze test is er gekozen voor de druivenrassen pinot noir en chardonnay. Toevallig zijn het deze druivenrassen die gebruikt worden in de Bourgogne.

De onderzoekers weten niet waardoor het komt. Het was niet het resveratrol, want dat komt komt alleen maar in rode wijn voor.

Nu deed ik dat al: matig sporten en (misschien iets teveel) wijn drinken. In mijn ogen een uitermate goede combinatie.
Martin