Wil je afvallen? Drink rode wijn !

Ik wil afvallen

Afvallen wil vrijwel iedereen, maar wat men er allemaal voor moet doen is een minder geliefd onderwerp. Dus wil je afvallen? Drink rode wijn!

Het is zo lastig, eerst moet je een rode wijn kopen en die keuzes zijn zo groot. Daarna lees je dat rode wijn niet gezond is en dat je er kanker van kunt krijgen….

Rode wijn moet allereerst lekker zijn. Of je nu een rode wijn neemt van de Aldi, een rode wijn van de Lidl of een rode wijn van AH neemt. In alle rode wijnen zitten calorieën, maar van rode wijn kun je ook afvallen. De BESTE rode en GOEDKOOPSTE wijnen vind je natuurlijk op onze eigen website.

Het zou mooi zijn als je op een vrij simpele en leuke manier zou kunnen afvallen! Goed nieuws

Wil je afvallen? Drink rode wijn !

Advertentie

Resveratrol, een bestanddeel van onder meer rode wijn en pinda’s, verandert het menselijk metabolisme zo dat er minder calorieën worden opgenomen.

Rode wijn is red hot in de wetenschap. Het zou helpen tegen Alzheimer, hersenschade verminderen, een lang leven stimuleren en je algeheel gezond houden. Maar kan rode wijn je ook helpen met afvallen? Het klinkt wat onwaarschijnlijk, maar toch lijkt een bestanddeel van rode wijn, pinda’s, moerbeien en druiven – resveratrol – een goed hulpmiddel als je op de calorieën probeert te letten.

Muizen met overgewicht hadden ook al baat bij behandeling met resveratrol: ze hadden minder suiker in hun bloed, het uithoudingsvermogen verbeterde en ze leefden langer. ‘Nu hebben we de gunstige effecten van resveratrol ook bij de mens aangetoond, vergelijkbaar met de effecten van een caloriearm dieet of duurtraining. En we hebben geen negatieve klinische effecten gezien’, aldus prof. Patrick Schrauwen, hoofd van de onderzoeksgroep.

Afvallen ook voor dikke mensen !

Elf obese (maar verder gezonde) proefpersonen kregen dertig dagen lang resveratrol of een placebo toegediend, en na vier weken kregen ze dertig dagen lang het andere middel. Zonder dat de deelnemers of de onderzoekers wisten welk middel wanneer werd genomen, zijn er allerlei monsters afgenomen en proeven gedaan voor de analyse.

Advertentie

De resultaten toonden meer glucose-, triglyceride- en insulineconcentraties bij de placebogroep. Behandeling met resveratrol zorgde dus voor minder suikers en vetten in het bloed. Terwijl er meer genen actief werden voor de stofwisseling, daalden ontstekingsstoffen juist. ‘Veel van deze parameters zijn ook aangedaan in diabetes type 2. We hopen ons daar in vervolgonderzoek op te kunnen richten.’

De activiteit van de mitochondriën in de skeletspieren was verhoogd, wat wijst op een betere vetverbranding in de spieren. Zo werd er tijdens de resveratrolbehandeling meer vet in de spieren en minder in de lever aangetroffen. Ook daalde de druk in de slagaders (voor de kenners: de systolische druk ging zelfs met 5 mmHg omlaag).

Hoewel je door al deze processen toch ook wel gewichtsverlies zou verwachten, werd er gek genoeg geen effect gemeten op de lichaamsmassa. Prof. Patrick Schrauwen: ‘We hebben alleen gezondheidsbevorderende effecten gezien en geen gewichtsverlies. Maar we kunnen nog geen eenduidige conclusies trekken over de langere termijn, omdat het supplement maar 30 dagen is genomen.’

En afslanken met rode wijn? Dat lijkt in dit geval niet aan de orde. ‘Behalve dat er andere ingrediënten in zitten die niet gunstig zijn voor de lijn, zou je 10 liter rode wijn per dag moeten drinken om aan de gebruikte dosis te komen.’ Probeer dit niet thuis.

Dát lijkt mij nou een beetje teveel van het goede….. 😉

#wijn #afvallen #dieet #goedbezig #rodewijn #gewicht #vetverbranding  #resveratrol #afslanken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *