Wijnton als schilderij of kunst

wijnton als schilderij of kunstWaarom een stuk canvas als doek gebruiken als je een wijnton als schilderij of kunst object kunt gebruiken?

Wijnhuis Vicente Gandía doet dit als sinds tijden en hergebruikt de wijnton als kunstobject. Vicente Gandia is meer dan een eeuw oud en werd in 1885 werd opgericht in Valencia. Tegenwoordig heeft de vierde Gandía generatie de leiding over het wijnhuis. Vicente Gandía is altijd trouw gebleven aan de normen en waarden waar het wijnhuis op is gebouwd. Namelijk iets toevoegen aan het welzijn van de maatschappij en het blijven innoveren en verbeteren van het bedrijf zonder de wijntraditie te vergeten. De wijnton als schilderij of kunstobject is geen slecht idee. Veel wijntonnen zien aan het einde van hun leven alleen nog maar het vuur en dit is een mooi initiatief.

Bodegas Vicente Gandía staat in thuisland Spanje niet alleen bekend om hun voortreffelijke wijnen maar ook om de samenwerkingen met bekende Spaanse kunstenaars. Voor het eerst werd dit kunstproject naar Nederland gehaald in combinatie met een wijnproeverij in het chique Amsterdamse Oud-Zuid. Onder het genot van klinkende glazen Cava werden 10, door kunstenaars onder handen genomen, wijntonnen gepresenteerd en daarna geveild voor het goede doel. Directeur Javier Gandía kwam speciaal voor deze gelegenheid naar Nederland en benoemde kunstenares Sarai van de Boel tot winnares. Haar kunstwerk wordt tentoongesteld in het Art in Barrel museum in Valencia. De veiling van de overige 9 wijntonnen leverde in totaal € 2000 op en wordt geschonken aan Stichting Muziekids.

De wijnton als schilderij of kunst

Bij Bodegas Vicente Gandía draait het al jaren om de combinatie kunst, cultuur en wijn. Kunstenaars uit Valencia worden gevraagd om de gebruikte wijnton als schilderij of kunst te gebruiken, een ‘doek’ voor de kunstenaars. De kunstwerken die hier uit voortkomen, worden tentoongesteld in het ‘Art in Barrel’ museum op het eigen wijngoed Hoya de Cadenas. Vicente Gandía is het eerste wijnhuis in Spanje met een eigen museum dat volledig is toegewijd aan de combinatie wijn en kunst.

wijnton als schilderij of kunst