Wijntoerisme Australië wacht een enorme boost

Het nationaal bureau voor toerisme van Australië en een aantal van vooraanstaande wijnhuizen gaan het wijntoerisme van Australië een enorme boost geven.

Het gaat nog steeds niet goed met de wijnen van Australië. De topwijngaarden verkopen hun produkten wel, maar de middenklasse en de lagere klasse wijnen verkopen hun wijn maar mondjesmaat en daarbij ook nog eens met heel hoge kortingen. Talloze kleine wijnhuizen staan leeg, zijn gerooid of staan te koop.

Een groep van top-wijnhuizen hebben nu de handen ineengeslagen en die hebben de Ultimate Winery Experience of Australia opgericht. Dit is een nieuwe stichting die de verkoop en het wijntoerisme weer uit het slob moet weten te halen. Het hele gamma omhelst een talrijke aspecten en samenwerkingen zoals proeverijen op het wijnhuis en uit het vat, privé-proeverijen en gestructureerde proeverijen. Ook worden er tips en cursusssen gegeven over wijn en spijs combinaties en het geven van wijncursussen.

Grote bedrijven doen mee met deze samenwerking om het merendeel van de wijnen weer naar de consument te brengen. Namen als Jacobs Creek, Seppeltsfield uit de Barossa Valley, Leeuwin Estate en Xanadu uit Margaret River, De Bortoli, TarraWarra en Yering Station uit Yarra Valley, Wyndham Estate uit Hunter Valley en nog talloze kleinere bedrijven.

De stichting wil de restaurants, rondleidingen en de wijnmakers meer bij elkaar brengen en alles gestructureerd in beeld brengen om zo de toeristen en de hele toerisme-industrie weer op de kaart te zetten. Niet alleen de wijn- en de foodsector doen meer, maar ook de grote golfbanen van Australië, het toerismebureau en het bureau ‘Great Walks of Australia’. Deze laatste organiseert voettochten in talloze prachtige en ongerepte gebieden in Australië.

De focus is in eerste instantie gericht op de toeristen uit China en andere Aziatische landen, maar ook andere werelddelen en met name de toeristen uit de UK en andere Europese landen wordt de nadruk gelegd.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!
Of persoonlijk via mijn Linkedin