Wijntje, een oerwijn in hart en nieren

oerwijn wijntje

Je kunt er niet omheen, Wijntje is er. Wijntje is dé ultieme oerwijn en die ligt nu in de winkels. Wijntje is een wijn zoals wijn hoort te zijn, wijn zoals vroeger, maar dan in een modern jasje. 

Wijnliefhebbers kunnen zich verheugen, want er is een nieuwe biologische wijn op de markt met de naam “Wijntje”. Wijntje is verkrijgbaar bij Albert Heijn. Wijntje is een oerwijn, een eerbetoon aan de wijnmakers van duizenden jaren geleden. De filosofie achter deze wijn is eenvoudig maar krachtig: ze streven ernaar wijn te maken zoals het vroeger gebeurde, maar met de moderne apparatuur en de hedendaagse kennis. 

Wijntje, een oerwijn zoals wijn hoort te zijn 

Een opvallend kenmerk van Wijntje is dat de druiven groeien op de plek waar de oorspronkelijke druivensoorten vandaan komen, en dit alles zonder het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Het doel is om een zuivere, biologische wijn te produceren, gevoed door een diepgewortelde passie voor wijn en respect voor de natuur. 

Wijntje is Spaans biologisch 

Wijntje, met zijn herkenbare etiket met een oermens, vertegenwoordigt de samensmelting van oude wijsheid en moderne technologie, en dit alles met liefde voor de natuur en het wijn maken.  
Het resultaat zijn de twee sterren die de show maken: Wijntje Verdejo en Wijntje Tempranillo. Deze wijnen delen één gemeenschappelijk kenmerk: ze zijn onweerstaanbaar lekker, of zoals het etiket zegt, “oerend lekker.” 

Wijntje Tempranillo en Wijntje Verdejo 

In het zonovergoten land van Spanje, waar de geschiedenis zich mengt met de wijnstokken, vind je een druivensoort die zijn wortels diep in de Iberische grond heeft geplant – de Tempranillo. 
Lang geleden, in een tijd toen de Romeinen de heersers waren over deze landen, werd wijnbouw geïntroduceerd in het Iberisch schiereiland. In die tijd werden er nieuwe technieken en kennis geïntroduceerd. De Tempranillo-druif kwam met de Romeinen mee en het voormalige Spanje bleek een fantastische bakermat voor deze rode druif. 

De oerwijn Wijntje is gemaakt van de blauwe druif Tempranillo of de witte druif Verdejo

De Verdejo druif vond zijn oorsprong in de regio Rueda, in het noordwesten van Spanje, waar de geschiedenis van wijnmaken teruggaat tot de dagen van de oude Castiliaanse koningen. In de vroege Middeleeuwen, toen het Iberisch schiereiland werd doorkruist door Moorse heersers, werden wijngaarden gekoesterd als ware schatten. 

Deze druif, met zijn glanzende groene bladeren en compacte trossen druiven bleek bijzonder goed geschikt voor de dorre, zonovergoten wijngaarden van Rueda. De naam “Verdejo” zelf lijkt afgeleid te zijn van het Spaanse woord “verde,” wat “groen” betekent, een knipoog naar de levendige groene kleur van de druiven en de bladeren. Tegenwoordig vind je de Verdejo druif in heel Spanje. 

Wijntje is heerlijk en betaalbaar 

Wat Wijntje extra bijzonder maakt, is dat het niet alleen heerlijk is, maar ook betaalbaar, waardoor het voor iedereen toegankelijk is. Dus, als je zin hebt in een biologisch en oerend goed wijntje, dan is Wijntje een uitstekende keuze om van te genieten. 

De oerwijn Wijntje is binnenkort verkrijgbaar bij Albert Heijn in de winkels. Kijk voor meer info op http://www.ah.nl

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *