Wijnstokken en softdrugs – een goede combinatie

wijnstokken met cannabis

Cannabis, een populaire softdrug, ik heb er al een paar keer wat over geschreven. Dit is alleen een andere manier van telen.

Twee mannen zijn namelijk aangehouden in King Valley, een klein gehucht in Australië voor het verbouwen van cannabis. Schijnbaar is de opbrengst van wijn in de staat Victoria niet genoeg om van te leven. De cannabistelers zochten daarom naar andere mogelijkheden om wat geld bij te verdienen, softdrugs.
De twee mannen, James Stammers en Alan Noor zijn voor de rechtbank geleid na een uitgebreid onderzoek van de politie. Tussen de 4000 en de 6000 bijna-volwassen planten groeiden tussen de verwaarloosde wijnstokken op een 35 hectare grote wijngaard. De cannabis had een straatwaarde van achttien miljoen Australische dollars en die stond gewoon geplant tussen de wijnstokken.

Dit is de grootste oogst van cannabis die Wangratta’s sergeant Damien Loiterton heeft binnengehaald. Loiterton overviel samen met een speciaal commando van agenten van de Narcotica Brigade en de Officieren van Justitie het tweetal die zichzelf vrijwel meteen overgaven. ‘Dit is de grootste cannabisoogst die ik de laatste tien jaar heb gezien’ vertelde Loirteron, die wel iets gewend is als leidinggevende van de Narcotica Brigade.

Het tweetal was ook niet zo slim, je kon de planten van een deel van de wijngaard vanaf de weg zien staan en het viel ook te ruiken vanaf de openbare weg. Ze hadden de wijngaard gehuurd, dit kan makkelijk, aangezien het niet goed gaat met de wijnindustrie in Victoria. Verschillende wijnboeren willen van hun wijngaard af en dit was een goede gelegenheid om het tijdelijk te verhuren.

Verscheidene voorbijgangers hadden al een vreemde lucht geroken en waarschuwden de politie. Die ging er met vliegtuigjes onderzoeksvluchten boven uitvoeren en zo kwam het hele zaakje aan het licht.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!
Of persoonlijk via mijn Linkedin