Wijnroute Purmerend 2016 bijna van start

Wijnroute Purmerend 2016

Elk zichzelf respecterend dorp of stad heeft zijn eigen wijnroute. Zo ook de Noord-Hollandse stad Purmerend.

In de binnenstad van Purmerend of, zoals de Purmerenders het noemen, het ‘stadje’ zal een heuse wijnroute uitgestippeld worden. Dit is niet voor de eerste keer dat het georganiseerd wordt en dus hebben ze er wat ervaring mee.

Purmerend staat in het teken van de wijn

De wijnroute is uitgestippeld langs een aantal verschillende gezellige winkels in de binnenstad van Purmerend en leidt u langs de Breedstraat en de Dubbele Buurt, alsmede het Waagplein en de Kolkstraat.

wijnroute-purmerend

De zelfstandige winkeliers hebben deze wijnroute zelf georganiseerd, maar de wijnen hebben ze bij een professional vandaan: de Druiventuin gevestigd op het winkelcentrum Meerland.

25 winkeliers zetten op 10 december van 19.00 uur tot 22.00 uur hun deuren wagenwijd open voor u en zullen uw glazen vullen met verschillende wijnen en daarnaast worden er heerlijke hapjes geserveerd. Per winkel kunt u een rode en een witte wijn proeven. Dus bij elkaar zou u wel 50! wijnen kunnen proeven!

Super enthousiaste winkeliers organiseren een heuse wijnroute

De kans is groot dat u tijdens uw tocht langs de wijnroute op live muziek stuit. Ook dit hebben de winkeliers geregeld voor u. Niets is te gek voor u als consument.

Wat u wel nodig zal hebben als u de wijnroute Purmerend wilt gaan doorlopen is een glas. Een wijnglas wel te verstaan. En hoe komt u aan een dergelijk special wijnglas? Koop van te voren bij één van de deelnemende winkels een wijnglas en neem deze mee naar de wijnroute. Uw glas is het entree bewijs voor de avond.
De glazen kosten € 10 euro per stuk en op = op.

wijnroute-purmerend-2016Welke winkels doen er zoal mee met deze superleuke wijnroute?

Ik zal u een aantal winkels noemen die zich hebben opgegeven om voor u per winkel twee verschillende wijnen in te schenken:

Zo kunt u in de Kolkstraat twee winkels bezoeken: Kappers Inc en Teunisse en in de Breedstraat doen een zestal winkeliers hun deuren open zoals daar zijn o.a. : Pontman (schoenen), Cosmo en Fred’s.

In de Dubbele Buurt doen wel tien winkeliers mee met de wijnroute Purmerend zoals o.a. Lingerie Della, Ten, Van Dijk en Deitmers.

Dit is natuurlijk maar een kleine greep uit de winkelierspool van Purmerend.

Dus kunnen wij u verwelkomen op 10 december 2016 bij de wijnroute Purmerend?

Graag tot ziens!