Wijnrestaurant op het Land, wederom een succes!

Een impressie van mijn bezoek aan dit schitterende culinaire evenement in het Limburgse heuvelland.  

Op zaterdag 3 september was het dan eindelijk zover. Een bezoek aan Wijnrestaurant op het  land! Het pop-up restaurant is ditmaal opgezet in Voerendaal, aan de Winthagerweg, op het terrein van gastheer Ruud Verstegen van Landgoed Overst.
Eigenaresse van Wijnrestaurant Mes Amis Annaline Doelen heeft de regionale Limburgse wijnen samengesteld. Zoon Patriek is de chef in de keuken van Wijnrestaurant op het Land. Een schitterend culinair concept, bedacht door Frenk Theuns en in samenwerking met Roy Packbier van de PEPr Company naar Limburg gehaald. Dit jaar dus in de heuvelachtige omgeving van het prachtige Voerendaal.  

Aan de bewegwijzering ligt het niet, want ruim van tevoren staat al aangegeven hoe je er moet komen. Geen probleem dus. Onder zomerse omstandigheden arriveerden wij ter plekke. Een indrukwekkend gezicht, om deze “tent” in zijn volle glorie te zien staan.  Wat een organisatie!

De “binnenkomer” is voor mij gelijk een schot in de roos. De Vonkel van vriendschap is een mousserende wijn van Landgoed Overst, gemaakt van de edele Riesling druif. De wijn is gemaakt volgens Méthode Traditionelle en heeft 18 maanden “sur latte” gelegen. Supersprankelend, mooie strakke zuren en wat brioche. Goed gedoseerde mousse. Een heerlijke mousserende Riesling.

Bij de mooie tonijnfilet werd een wijn van Wijngaard St. Martinus geschonken, de “Vriendschap is goud waard”.  Deze wijn is gemaakt van verschillende druivenrassen waaronder de Johanniter, Solaris, Muscaris, Auxerrois en Chardonnay. Ziltig van smaak, met de nodige spanning door de zuren. In balans, past perfect bij dit mooie voorgerecht.

Cuvee Patriek, ook een wijn van St. Martinus, vergezelde een superzachte Rouleaux blanc blue belge. Deze wijn bestaat uit vier blauwe druivenrassen, namelijk de Pinot Noir, Dornfelder, Regent en Cabernet Cortis. Een vrij volle en vriendelijke rode wijn die goed matcht met dit fijne tussengerecht.

Verschillende wijnen van Landgoed Overst gingen samen met het hoofdgerecht. Ik had eendenborstfilet en daarbij werd een Dornfelder geschonken. Sappig rood, donker bramenfruit, rond en wat zwoel. De eendenborstfilet voelde zich er goed bij. Mijn echtgenoot had kalfshaas als hoofdgerecht en daarbij werd een Cabernet Sauvignon geschonken. Bijzonder: Cabernet Sauvignon uit Nederland. Die moest ik natuurlijk ook even proeven. Deze wijn is goed gelukt, dik zwarte bessensap met een wat bossige, aardse neus. Ronde tannines, vol en iets dik van smaak.

Als nagerecht koos ik voor een kaasplankje, 5 regionale kazen van Tom Miessen. Een mooie combi van zachte en hardere kaasjes.  Als wijn hierbij weer een bijzonder iets:  Een portachtige wijn van Wijndomein Stokhem,  Tawny van de Pinot Noir druif. Donker van kleur, marsepein, kaneel en ontbijtkoek in de neus, in de smaak bittere chocolade, cacao, strak zoet, maar niet overdadig. Zeer goed .

Mijn vrouw had als nagerecht een eclair/foie gras/amandel/kers en hierbij een Eyswijn van Domaine Salamander. Zacht en elegant, niet heel zoet maar wel zuiver van smaak.

Voldaan en onder de indruk van de hele entourage namen wij in het donker met pijn in ons hart afscheid van het restaurant. Een heerlijke avond, mede door de deskundige en uitstekende bediening.    

Wijnrestaurant op het Land staat nog op locatie tot en met zondag 11 september. U kunt lunchen of dineren, als er nog tafels vrij zijn uiteraard. Voor informatie en reserveringen: wijnrestaurantophetland.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *