Wijnrestaurant op het Land, de terrasbeleving

Drie weken na mijn bezoek aan Wijnrestaurant op het Land ben ik weer terug. Ditmaal in de middag, op het terras voor een hapje en een wijntje.

Een goed weerzien bij Wijnrestaurant op het Land! Op 29 juli waren wij al te gast voor een zes gangen diner met alles erop en eraan. Voor het verslag van dat bezoek, klik HIER.

Afgelopen zondag waren wij wederom te gast bij Wijnrestaurant op het Land. De één na laatste dag dat het pop-up restaurant er staat. Maandag 21 augustus werd de editie 2023 van Wijnrestaurant op het Land afgesloten met een “grande finale”.

Het aperitief was het Vonkeltje van Vriendschap van Landgoed Overst. Gastheer Ruud Verstegen heeft een heerlijke mousserende wijn gemaakt volgens de Methodé Traditionelle, uit de Riesling druif. Vrij strak en verfrissend met een fijne mousse. Een Limburgse wijn van uitstekende kwaliteit.

Wij begonnen beiden het terrasarrangement met de garnaalkroketjes. Dit is smullen. De kroketjes zijn goed gevuld en overheerlijk van smaak. Een “snack” van hoog niveau!

De tweede ronde nam ik de steak tartaar van het Limburgs rund. Mooie, zuivere smaken met een krokante bite. Mijn partner ging voor de foie gras terrine. Ik heb een hapje meegegeten van deze delicatesse. Wat een rijkdom in de mond! Smeuig en romig, met een delicate leversmaak. Top!

De wijn die de gerechtjes vergezelde was een rosé uit het succesvolle oogstjaar 2022, afkomstig van Landgoed Overst. Deze wijn bestaat uit een blend van Dornfelder, Pinot Noir en Cabernet Sauvignon. Een aparte combi van druivenrassen. Het levert een heerlijk frisse en droge rosé op, met een lichte kleur en veel karakter en souplesse in de smaak.

Tot slot (als dessert) had ik een “staafje” van donkere chocolademousse met een laagje gel en framboos. Fraai gepresenteerd en fijn van smaak. Niet te machtig, maar licht verteerbaar.

Het was wederom fantastisch! De terrasbeleving van Wijnrestaurant op het Land is een unieke gelegenheid om te genieten van kleine gerechtjes en Limburgse wijnen.

We hebben genoten van de kookkunsten van Patriek Doelen en zijn brigade. En natuurlijk van de prachtige Limburgse wijnen die met zorg zijn geselecteerd door Annaline Doelen van wijnrestaurant Mes Amis. Als u dit leest, is het hele pop-up restaurant verdwenen in Voerendaal. Een bizarre gedachte, maar zo gaat dat. Wij zien uit naar de volgende editie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *