Wijnrestaurant op het Land 2024

Wijnrestaurant op het Land, ditmaal van een andere locatie. Hierbij een verslag van mijn bezoek.

Ik was er al vroeg bij om te reserveren, want dit wilde ik natuurlijk niet missen. Dit “uitje” begint een traditie te worden. Een traditie die ik graag in stand wil houden.

Dit keer was als locatie voor het pop-up restaurant gekozen voor Wijngaard Raar Saint Remi (hierna: “Raar”) in de gemeente Meerssen. Een prachtige plek met uitzicht op de wijngaard en de Zuid-Limburgse heuvels.

We hadden gekozen voor de 6-gangen Totaalbeleving. Iedere gang wordt begeleid met een glas Limburgse wijn. Ik bespreek de wijnen, want wij zijn immers een wijnwebsite. De gerechten waren van grote klasse, de foto’s spreken voor zich.

Vooraf enkele fijne amuses met een glas Sacramant, een mousserende Blanc de Noir van Wijngoed Raar. Licht strogeel van kleur, geen tint te zien van de blauwe druiven waarvan de wijn is gemaakt. Fris en zuiver met een goed gedoseerde mousse en fijne zuren. Rode appels en ananas. Een heerlijke binnenkomer!

De mooie ceviche van zeebaars werd gecombineerd met een Müller-Thurgau van Landgoed Overst. Een ronde, sappige en soepele wijn met rijpe peer en perzik. Echt een allemansvriend.

De tweede gang was een langoustine. Een heerlijk gerechtje. De wijn erbij was een Chardonnay van Wijngoed Raar. Wow, wat een geweldige wijn was dat! Strogeel van kleur. In de neus ananas, limoen en peer. Slank op de tong met een mooie spanning door de zuren. Fris en gelaagd, lijkt iets getoast.

En toen was het tijd voor de lamsrugfilet. Bij dit mooie gerecht werd gekozen voor een rosé van Wijndomein Hoenshof uit België. Een diepe rosé kleur. Een opmerkelijk aroma in de neus wat ik niet goed kon plaatsen (zoete tomaat?). In de mond kruidig en wat zoutig ook. Bloedsinaasappel, vlierbes. Een aparte en interessante rosé en combinatie.

Blanc Bleu Belge kalfshaas was de naam van de vierde gang. Heerlijk! Daarbij schonk men een wijn van St. Martinus, cuvée Patriek. Dieprood van kleur. Een lichte stallucht in de neus, naast rijpe kersen en rode paprika. Iets droog. Chocolade, rijpe zwarte bessen en kersen. Mooie zuren. Een prima combinatie.

De één na laatste gang was een selectie van Nederlandse kazen. De begeleidende wijn was er weer één van Wijngoed Raar, een blend van Pinot Noir en Regent met houtopvoeding (barrique). Iets bruinrood in de rand van de kleur. In de neus wat geuren van groente, iets wat ik wel vaker tegenkom bij de Regent. Daarnaast zwarte bessen. Wel een tikje gesloten in de neus. Vol en rond van smaak, maar niet corpulent. Boordevol fruit van rode pruimen en kersen. Ik ben altijd wat huiverig over de combi rode wijn en kaasplankjes, maar dit ging verbazend goed samen.

Tot slot de witte chocolade. Begeleider was een mooie dessertwijn van Landgoed Overst, Moell’O 2022. Een niet al te zware wijn met een zoete en tegelijk frisse smaak. Blanke rozijnen. Tropisch fruit, lychee, muskaat en peren op siroop.

Het was een fantastische avond bij Wijnrestaurant op het Land. Het is goed dat men gekozen heeft voor een kleinere opzet. Het massale karakter van de vorige editie heeft nu plaatsgemaakt voor een wat meer intiemere sfeer. Zoals gezegd, de gerechten waren van een hoog niveau. Graag tot volgend jaar!

Wijnrestaurant op het Land is tot en met 28 juli te vinden op het adres Raar 49-B te Meerssen. Kijk op de website voor de beschikbaarheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *