Wijnproeverij bij Vins Simple Simply Wines, een verslag…

Zondag 21 april 2013 was het dan zover. Uit de vele uitnodigingen van de vele wijnproeverijen die dat weekend gehouden werden (het leek wel of elke wijnimporteur of wijnhandel een proeverij georganiseerd had) moesten wij een keuze maken. En die keuze was vrij simpel….

Tim Bos en Martin KuhlmanVins Simple Simply Wines van Tim Bos had zijn vleugels uitgeslagen en was geland in het mooie Amsterdam. In de Nieuwe Looierstraat 55 te Amsterdam om precies te zijn.

De proeverij was zaterdag én zondag gepland. Omdat de WijnGekken die zaterdag andere bezigheden hadden, werd er voor de zondag, de Dag des Heren, gekozen.

Amsterdam lag er die zondag erg zonnig bij en werd overstelpt door vakantiegangers en andere bezoekers. De stad was druk…zou het ook druk worden bij de proeverij van Tim?
Na een ritje met de tram stapte ik om 13.45 uur de zilversmederij binnen.

Aldaar werd dus de proeverij gehouden. Ik zag WijnGek Martin al staan en met in zijn hand een…. Ja, natuurlijk…een wijnglas. Tim schudde enthousiast mijn hand, verwelkomde mij en bood mij direct een wijnglas met daarin ‘een grappige witte… uit de tuin van Frankrijk’ (Insolence 1). Grappig, zeker, maar ook aangenaam verrassend. Mooi in z’n zuren!

Tim is naast zijn bemoeienissen als gastschrijver bij de WijnGekken 😉 afgestudeerd vinoloog en dat laat hij wel merken. Gepassioneerd vertelt hij het ene na het andere verhaal over ‘zijn’ wijnboeren en de wijnen die zij met hard werken en liefde weten voort te brengen.

Dertig (!) wijnen heeft hij voor ons uitgestald, verdeeld in 15 wit en 14 rood. De laatste is een witte dessertwijn voor het toetje!

Ik noem hier nog een paar wijnen die mij zijn bijgebleven en die jullie zeker eens moeten gaan proeven…Vouvray Sec 2010 van Domaine Aubert, Limoux Blanc 2008 van Domaine Mouscaillo, Macon ‘Les Combettes’ 2011 van Domaine Guillot Broux, de Beaujolaiswijn: Chiroubles 2011 van Domaine Cheysson en laten we niet vergeten de Italiaan ‘Palladiano Tai Rosso Blend 2009 van Azienda Marcato…

O ja, de wijn van Napoleon! Een1e Cru uit de Bourgogne (Clos Napoleon, AC Fixin 2009) van Pierre Gelin was ik bijna vergeten!

Eigenlijk teveel om op te noemen. Elke wijn was een verhaal apart en daar had Tim alle tijd voor, want helaas was de opkomst erg magertjes…..

Zou het de zonnige dag zijn geweest die de mensen van het proeven heeft afgehouden? Zou het de locatie zijn geweest dat niet in het winkelgebied van Amsterdam ligt?….
 

Ik weet het niet, maar wat ik wel weet…het zijn zeker niet de wijnen geweest die de mensen op een afstand hebben gehouden, want die waren allemaal van mooie, interessante of uitzonderlijke kwaliteit!

Bedankt Tim voor het proeven van jouw mooie wijnen!

Proef smakelijkkk….
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!