Wijnoplichter Kurniawan voor 10 jaar de cel in!

Kurnaiwan

Ik heb er al eerder over geschreven. Rudy Kurniawan, de grootste wijnzwendelaar van de laatste tijd, is tegen de beroemde lamp gelopen en is alweer enige tijd geleden opgesloten in een Amerikaanse cel. Dit ACHTERGRONDVERHAAL kunt u hier vinden.

Uiteindelijk moest hij voor de rechter verschijnen en op 8 augustus heeft de rechter uitspraak gedaan in deze zaak. Hieronder het artikel uit het AD:

Rudy KurniawanEen Amerikaanse verzamelaar die in zijn keuken wijn bereidde en deze als zeldzame en exclusieve wijn verkocht voor tientallen miljoenen euro’s, is op 8 augustus jl. veroordeeld tot tien jaar cel. ‘Het publiek moet weten dat hun eten en drinken veilig is’, zei rechter Richard Berman. ‘Dat geldt niet voor een zelfgemaakt en mogelijk schadelijk heksenbrouwsel.’

De 37-jarige veroordeelde Rudy Kurniawan moet 21 miljoen euro aan schadevergoedingen betalen. Daarnaast wordt op vijftien miljoen euro beslag gelegd. Kurniawan zou zo’n zeven slachtoffers voor bijna 23 miljoen euro hebben opgelicht. De crimineel bood tijdens de rechtszaak herhaaldelijk zijn excuses aan.

Wijnmengsels

Rudy Kurniawan 1Kurniawan, een Indonesiër van Chinese afkomst, gebruikte een deel van zijn familiefortuin om een wijncollectie ter waarde van dertig miljoen euro aan te leggen.

Na negentig procent hiervan te hebben verkocht, kwam het idee bij hem op zelf wijnmengsels te maken die net zo goed smaakten als ’s werelds beste wijnen. Volgens de aanklagers deed hij dat om zijn luxe leventje en dure smaak met betrekking tot kunst, reizen, auto’s en kleding te bekostigen.

De fraude zou hebben geduurd van 2004 tot 2012. Hij werd in maart 2012 gearresteerd en zat sindsdien al in de cel. Volgens zijn advocaat Jerome H. Mooney zou die 2,5 jaar in de cel al genoeg straf zijn geweest. ‘Er is niemand dood gegaan. Niemand heeft zijn spaargeld verloren. Niemand heeft zijn baan verloren’, aldus de advocaat.

Kurniawan zal Amerika worden uitgezet.

Bron AD.nl

Proef smakelijkkk…..
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!