Wijnopleidingen: WSET

WSET logo

Een beknopt overzicht van deze gerenommeerde wijnopleidingen.

WSET staat voor Wine and Spirits Education Trust. Het zijn internationaal erkende opleidingen. De certificaten en diploma’s zijn wereldwijd de standaard voor wijnopleidingen.
De WSET opleidingen bestaan uit 4 levels.
Level 1 gaat om basiskennis van het product wijn en het proeven van wijn. Als je de cursus goed doorloopt levert je dat het WSET Foundation Certificate op.
Level 2 gaat verder in op de verschillende druivenrassen en hun eigenschappen. De kennis van de belangrijkste wijnregio’s wordt aangeleerd. Daarnaast wordt het proeven via een systematische methode aangeleerd. Na goede afloop ontvang je het WSET Intermediate Certificate.
Level 3 gaat diep in op de vele facetten van de wijnindustrie, wijnbouw en vinificatie. Uiteraard wordt veel aandacht besteed aan analytisch proeven. De cursus wordt afgesloten met een Engelstalig examen en een proefgedeelte. Dit alles wordt beloond met het Advanced Certificate.
Het Advanced Certificate geeft toegang tot de WSET Diploma Course, de hoogste wijnopleiding in de Benelux.

De WSET-opleidingen worden in Nederland door diverse instanties aangeboden. WSET level 3 wordt onder andere gegeven door Cees van Casteren en Frank Smulders, beide Master of Wine (MW). Daarnaast zijn vele docenten importeur of sommelier.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!