Wijnoogst 2016 in Duitsland

wijnoogst-2016-in-duitsland

De druiven zijn geplukt en de vergisting is grotendeels afgelopen. Over het algemeen is het wijnjaar – ondanks de problemen – goed verlopen.

Wijnoogst 2016 in Duitsland is eigenlijk heel goed te noemen.

Na een prachtig najaar van een turbulent en uiterst arbeidsintensief jaar zijn de Duitse wijnproducenten in hun nopjes over de kwaliteit die het opgeleverd heeft. Volgens het DWI is de wijnoogst 2016 in Duitsland over het algemeen goed verlopen dankzij een perfecte nazomer in het hele land goed gerijpte en gezonde druiven geoogst worden.

 

wijnoogst-2016-in-duitsland-muller-thurgau

 

Wijnliefhebbers kunnen zeer aromatische en elegante witte wijnen met harmonische zuren tegemoet zien, evenals diepgekleurde en zijdezachte rode wijn. Dit is wel te danken aan het prachtige najaar voor de wijnoogst 2016 in Duitsland. In enkele gebieden zorgde een succesvolle oogst van Eiswein voor de kers op de taart.

De wijnoogst 2016 in Duitsland heeft een goed volume

Ook het landelijke oogstvolume is met naar schatting 9 miljoen hectoliter bevredigend. Het zou daarmee precies op het niveau van het tienjarige gemiddelde liggen en 2 procent boven dat van 2015. De opbrengsten verschillen overigens wel sterk per bedrijf en per regio, al naar gelang de wijngaarden te lijden hadden van de meteorologische grillen die dit jaar met zich meebracht.

Lees meer over wijnoogsten van 2016 in Duitsland op:

[get_posts tag=”wijnoogst-duitsland-2016″ numberposts=12 ]

wijnoogst-2016-in-duitsland-de-herfst