Wijnmaker van het jaar 2017 is

wijnmaker van het jaar 2017 isHet was de laatste tijd spannend. Wie zou het gaan worden. Een wijnmaker uit Limburg? Een wijnmaker uit de Achterhoek? Nee, wijnmaker van het jaar 2017 is Diederik Beker uit de Betuwe.

Het is eindelijk bekend, wijnmaker van het jaar 2017 is Diederik Beker van Betuws Wijndomein. Tijdens de prestigieuze uitreiking van de Wijnkeuring van de Lage Landen in Buren kreeg Diederik Beker vijf gouden medailles en ontving hij voor het eerst ook de titel wijnmaker van het jaar.

In totaal zijn er 12 van de 209 ingezonden wijnen met goud bekroond. Dit resultaat is nooit eerder behaald. Het enthousiasme van de wijnboer, de opgedane ervaring en het goede oogstjaar 2016 spelen allen een belangrijke rol bij het maken van topwijn.

Wijnmaker van het jaar 2017 is Diederik Beker en hij verdient het ook

Beker is wijnmaker op het Betuws Wijndomein in Erichem (Gelderland) en maakt al tien jaar Nederlandse wijnen. Sommelier Ronnie Brouwer, van het sterren restaurant De Kromme Dissel in Heelsum, overhandigde de medailles aan de stralende wijnboer. Het hele jaar is wijnboer Beker gepassioneerd bezig met het onderhouden van de druiven in zijn wijngaard. De vijf gouden medailles en de titel zijn dan ook een kroon op zijn jarenlange werk.

Beste wijnen van de Nederlandse keuring

Nederland telt 130 wijngaardeniers, samen goed voor ongeveer 1 miljoen flessen wijn. Dit jaar hebben er 209 Nederlandse en Belgische wijnen meegedaan met de Keuring van de Lage Landen. Er is gebruikt gemaakt van het keuringssysteem van het Duitse Weinbauamt in Neustadt a/d Weinstrase. De wijnen zijn gekeurd samen met de Duitse wijnen (Landesprämierung).

Top wijn uit de Betuwe

Beker: ‘De uitreiking van de Wijnkeuring van de Lage Landen is een mooie gelegenheid om respons te krijgen van gerenommeerde wijnkeurders op het resultaat van een jaar hard werken. De kwaliteit van de wijnen wordt bepaald in de wijngaard. Ik zie dat in Nederland ieder jaar de wijnen beter worden door ontwikkelingen in de wijnbouw en de nieuwe druivenrassen. Daarnaast hebben we in 2016 een fantastische herfst gehad hierdoor zijn de druiven mooi rijp geworden. Mede daardoor én met dank aan alle hulp, de opgedane kennis en de praktijk ervaring van de afgelopen tien jaar, was het mogelijk om in 2016 top wijnen te maken in de Betuwe.’