Wijnkronieken uit Italië (deel 4)

wijnkronieken uit Italie deel 4

Vandaag het laatste deel van mijn proefervaringen. Ook ditmaal proef ik wijnen uit verschillende regio’s van het land.

Ja, deze WijnGek heeft in zijn vakantie aardig wat geproefd. En, om nu ook nog eens even zielig te gaan doen: de omstandigheden waren niet altijd even comfortabel. Grote hitte, een koelkastje die het niet meer aan kon én ervoor zorgen dat de wijnen niet het kookpunt bereikten. Een mens kan het zwaar hebben…
Ondanks alle problemen ging het “werk” door: degustazione!

Aglianico del Vulture 2009 Bali, DOC

Rode wijn uit de regio Basilicata. De oplettende lezer zal constateren dat ik in mijn eerste deel van de kronieken ook een Aglianico del Vulture heb geproefd. Dit is er één van een ander huis en een andere jaargang. Verkoopprijs Conad € 5,20.
Redelijke diepte in de kleur en bleekrood in de rand. In de neus paprika, wel wat scherp. Wat chocolade, cacao, peper en groente. Sappig met ronde tannines.

Vermentino di Gallura 2012
Vermentino di Gallura 2012 Aghera Sarda, DOCG

Een witte wijn uit de Vermentino-druif van het eiland Sardinië. In Hugh Johnsons Wijngids aangeduid als de “beste droge witte wijn van het eiland.” Verkoopprijs Conad € 5,25.
Een strogele en heldere kleur. Fruitige neus van lychee en perzik. Heel licht tintelend, zacht, rond en boterig. Banaan en meloen, iets aromatisch. Een mooi glas.

Barbera D’Asti 2009 Infernotto, DOCG

Bekende rode wijn uit Piemonte, het gebied waar wij verbleven. Verkoopprijs Conad € 7,05.
Een diepe kleur, donkerrood. Fruitige en iets kruidige neus, rozemarijn en wat houttonen. Ronde tannines, peper en kersenfruit. Vol en iets droog met een stevige zuurgraad.

Tot zover de wijnkronieken. Er komt nog een verslag van een wijnproeverij die ik heb mogen meemaken op de camping waar wij verbleven. Ik hou u op de hoogte. Arrivederci!

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!