Wijnkeuring van de Lage Landen 2013

glas wijn

Eigenlijk wisten we het al, de Nederlandse wijnen zitten echt in de lift. Dat bleek maar weer eens tijdens de Wijnkeuring van de Lage Landen.

Deze jaarlijkse keuring wordt georganiseerd door het Wijninstituut Nederland (WIN) in samenwerking met Wijngaardeniersgilde Nederland en het productschap Wijn. In het verleden bekend onder de naam Nederlandse Wijnkeuring met alleen Nederlandse wijnen als deelnemers. In 2012 mochten Belgische wijnen ook meedoen. En dit jaar zijn er ook Duitse wijnen gekeurd en is de naam veranderd in Wijnkeuring van de Lage Landen.

Totaal hebben 157 wijnen meegedaan. Daarvan hebben 72 wijnen een zegel gewonnen en 43 wijnen een medaille. De bekendmaking vond afgelopen maandag 23 september plaats in het koetshuis van het Kasteel van Amerongen. De 3 gouden medaille winnaars:
– Cuvee des Amis 2012 (Frühburgunder/Auxerrois/Pinot Blanc) van Domein Le Coq Frisé in Epen (L);
– Cuvee Wit 2012 (Johanniter/Phoenix) van Wijngaard Bilderhof uit Dordrecht;
– Dürkheimer Hochmess Riesling 2012 van Vier Jahreszeiten Winzer eG in Bad Dürkheim (Duitsland);

Er zijn 14 zilveren medaille winnaars. Hiervan komen er 11 van Nederlandse bodem! Een geweldig resultaat. Van de 26 bronzen medaille winnaars zijn er 19 uit Nederland! I rest my case….

Een aantal Nederlandse wijnproducenten heeft (onder andere) op onze facebookgroep-pagina Nederlandse wijn zijn vreugde geuit over het behaalde resultaat, en terecht. Proficiat!

Bron: wijninstituutblog.wordpress.com en wijngaardeniersgilde.nl

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!