Wijnjaar 2015 Nieuw Zeeland is van uitstekende kwaliteit

De wijngebieden van nieuw zeelandDe Nieuw-Zeelandse druivenoogst van 2015 is onlangs afgerond.

Wijnmakers uit het hele land hebben laten weten zeer tevreden te zijn over de kwaliteit en smaak van de nieuwe wijnen. De Nieuw-Zeelandse wijnproducenten blikken terug op een fantastische zomer met perfecte condities voor de rijping van de druiven in alle delen van het land”, aldus Philip Gregan, CEO van New Zealand Winegrowers. “Als gevolg hiervan, verwachten we levendige en fruitige wijnen die onze verschillende regio’s heel goed karakteriseren.”

Geen recordopbrengst van druiven

Hoewel de kwaliteit van de oogst hoog is en er in totaal 326.000 ton druiven is geoogst, zal de productie dit jaar wel 27% onder het recordjaar 2014 liggen. Ondanks de perfecte zomer, is voornamelijk het koele voorjaar een van de belangrijkste oorzaken geweest van de sterke daling van de oogst.

druivenrassen van Nieuw Zeeland“Gezien de kleinere productie en de stijgende vraag naar Nieuw-Zeelandse wijn, zal er waarschijnlijk een tekort ontstaan aan wijnen uit 2015, met name onze bekende Sauvignon Blanc uit Marlborough”, verklaarde Gregan. “Ondanks de kleinere oogst, zullen de wijnen van het oogstjaar 2015 de wereldwijde reputatie van Nieuw-Zeeland als een premium wijnland hoog houden. De wijnproducenten zullen hun uiterste best doen om de impact van de kleinere oogst voor de afnemers zoveel mogelijk te beperken.”

Export van Nieuw Zeelandse wijnen

Nieuw-Zeelandse wijn wordt naar meer dan 90 landen geëxporteerd. De waarde van de wijnexport wordt momenteel geschat op $ 1.39 miljard Nieuw-Zeelandse dollars per jaar. Wijn is het op 5 na belangrijkste exportproduct van Nieuw-Zeeland.

Over New Zealand Wine

New Zealand Winegrowers Association (NZW) is de nationale organisatie voor druiven en de wijnsector uit Nieuw-Zeeland. Het is een beroepsorganisatie die wordt gefinancierd door de leden zelf. De organisatie heeft op dit moment ongeveer 1000 telers en en 700 wijnmakers als. NZW voert een breed scala aan taken uit ten behoeve van de druif en de wijn-sector. Dit geldt voor juridische ondersteuning op regionaal, lokaal en internationaal niveau, het verstrekken van een wereldwijd marketing platform en het organiseren van sector brede evenementen zoals de Bragato Conferentie en verschillende New Zealand Wine Awards.

Martin Reageren?

Mail naar me. Je kan ons volgen via facebooktwitter of google+!