Wijngoed Hof van Gelderland op Erve Wisselink in de Achterhoek

wijngaard erve wisselink

Wijngoed Hof van Gelderland ligt in de Achterhoek op het domein van Erve Wisselink.

Het is een kleine wijngaard van 1 hectare groot maar er is eventueel wel de mogelijkheid tot uitbreiding. Erve Wisselink is niet alleen een wijngaard. Je kan er ook op de boerencamping staan of als je het luxer wilt, dan kan je ook in een van de drie vakantiehuisjes overnachten.
De Achterhoek is heerlijk vertoeven en op Erve Wisselink is het nog mooier. Erve Wisselink is wel lastig te vinden en ik had navigatie nodig om er te komen. Daar staat tegenover dat het er heerlijk rustig is en je kan helemaal tot jezelf komen.

wijngaard erve wisselinkJe kan door de eigenaar Henk Timmermans rondgeleid worden of je kan de hele dag heerlijk luieren en luisteren naar de vogeltjes die het in de Achterhoek naar hun zin hebben.

Rondleidingen kan je krijgen in de wijngaard, de wijnkelder maar ook kan je de bijenkolonie bewonderen. Een prachtig gezicht is het hoe die kleine beestjes zich uitsloven.
Je kan Henk en zijn vrouw Els de hele dag bellen om een afspraak te maken. Kom je alleen of met een groep, het maakt Henk en Els allemaal niet uit, je bent er altijd welkom.

Erve Wisselink is gekocht door Henk en Els Timmermans in het jaar 2000. Toen ik er afgelopen zomer was werd er nog de hand gelegd aan de kleine en laatste klusjes. Het sanitair was al wel af en het lag er gebruiksklaar en fonkelend uit.

In de Achterhoek is heerlijk vertoeven en je kan er enorm lekker fietsen. Elke bocht brengt weer een nieuw spectaculair uitzicht met zich mee. Je kan even snel de grens met Duitsland oversteken of naar de kleine dorpjes in de omgeving gaan. Heb je geen behoefte aan mensen, neem dan een picknickmand mee en je kan je in de Achterhoek de hele dag vermaken. Vergeet dan niet om een van de mooie wijnen van Hof van Gelderland mee te nemen. De wijn zorgt ervoor dat je deze dag niet meer zal vergeten, weer of geen weer.

wijngaard erve wisselink

 

De tien vragen aan:

1. Wie bent u en welke wijngaard vertegenwoordigt u?
Henk Timmermans.
Wijnhoeve Hof van Gelderland, gevestigd op Erve Wisselink
www.erve-wisselink.nl

2. Waar is uw wijngaard gevestigd en sinds wanneer bent u al bezig?wijngaard erve wisselink
Adres: Erve Wisselink
Winterswijkseweg 22
7152 CX Eibergen
Mob.nr. 06 12 48 51 79
Sinds 2005

3. Hoe groot is uw wijngaard en hoeveel bezoekers ontvangt u (ongeveer) per jaar?
De wijngaard is 1 ha.
Ik heb geen idee hoeveel mensen er jaarlijks komen, het zullen er enige honderden zijn.

4. Met welke druivenrassen werkt u en wat voor soorten wijn maakt u?
Solaris, Johanniter, Sauvignier Gris, Cabernet Cortis en Pinotin

wijngaard erve wisselink 10

5. Kunt u iets specifieks vertellen over het vinificatieproces in uw wijnmakerij?
Een bezoeker vertelde tijdens een open wijndag dat hij de smaak van de bes van de Johanniter, terugproefde in de wijn. Dat ervaar ik als een groot compliment.
Wij hebben een moderne wijnmakerij, met drie afzonderlijke ruimtes met verschillende temperaturen. Warmere ruimte voor de rode wijnen en een koele ruimte voor de vinificatie van de witte wijnen. Wij hebben een ringwater systeem voor koeling en verwarming van de vaten tijdens de vinificatie.

6. Wat is uw best verkochte wijn?
Tot voor kort was dat GroenGoud. Vorig jaar hebben we een prosecco gemaakt, het Achterhoekse Pareltje en deze loopt sindsdien ook erg goed. Nu hebben we grote verwachting van onze mousserende wijnen, Brut de Moraine en Sec d’Agile Verte.

7. Welke wijn- of wijngebied heeft uw eigen voorkeur en waarom?
We zijn vorig jaar in Tasmanie geweest naar een wereld congres over Cool Wine Regions. De Pinot Noir wijnen daar waren geweldig. Een inspiratie voor Nederland als Cool Wine Region

wijngaard erve wisselink8. Waar bent u in uw wijnbedrijf het meeste trots op?
Dat we er in geslaagd zijn om in de wijngaard het bodemleven te bevorderen, dat wil zeggen dat er een gezondere bodem met meer schimmels en bacteriën, waardoor de wijnstokken gezonder worden.

9. Wat zou u in de toekomst willen veranderen binnen uw bedrijf?
We zijn druk doende plannen uit te werken om vroege vorstschade te beperken.

10. Welke collega(’s) wijnmakerij(en) in Nederland/België) zou u terug willen zien in de 10 vragen van….
?

 

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!
Of persoonlijk via mijn Linkedin