WIJNGEKKEN.NL bestaat 8 jaar

WIJNGEKKEN.NL bestaat 8 jaarPrecies op 11 september 2019 bestaat de populaire en de meest informatiefste wijn website Wijngekken.nl 8 jaar en dat is een feestje waard!

Mart, Ed en Chris, de eigenaren en redacteuren van Wijngekken.nl, zijn voor het jaar 2011 rustig begonnen met een blog over wijn. Ook in die tijd heette het blog al Wijngekken; een naam die door Martin (ere wie ere toekomt) is bedacht.

ONAFHANKELIJK

Wijngekken betekent natuurlijk niet dat wij ‘wijnGekken’ zijn. Wij zijn mensen die gek zijn op wijn…Wijngek dus… en ik denk dat velen van jullie ook Wijngek zijn.

Op 11 september 2011 is echter de officiële datum waarop wij met de website Wijngekken.nl zijn begonnen. Proefrecensies en wijnnieuws vormden vanaf het eerste begin onze dagelijkse artikelen.

Al snel hadden wij door dat de social media een belangrijke factor zou gaan worden voor het uitdragen van onze artikelen en zo werden de Facebookpagina Wijngekken (https://www.facebook.com/wijngekken/ ) alwaar wij meer dan 18.000 volgers hebben; ons Twitteraccount (@3wijngekken) en onze pagina op Hyves (kent u het nog…?) geboren.

Van links naar rechts: Chris, Martin en Ed.

PROFESSIONEEL

Al snel volgde onze internationale wijngroep Winefools (https://www.facebook.com/groups/275652859159485/) voor en door de mondiale wijnliefhebbers en, omdat wij wel door hadden dat de kwaliteit en de populariteit van de Nederlandse wijnen op een hoger niveau zou komen, hebben we de Facebookgroep ‘Nederlandse wijn’ opgericht en op dit moment zijn er al 2169 leden verwelkomd. Een actieve groep van Nederlandse wijnliefhebbers en Nederlandse wijnboeren die hun kennis en aardigheden willen delen met iedereen die een warm hart heeft voor de Nederlandse wijn. Neem eens een kijkje en meld je aan als lid op: https://www.facebook.com/groups/478342635530658/. DOEN!

Wijngekken.nl bestaat uit een drietal wijnliefhebbers die tot doel hebben om zo veel als mogelijk wijninformatie te delen met iedereen die gek is op wijn. Dit proberen we te doen door middel van wijninformatie te leveren, u op de hoogte te houden van al het wijnnieuws in de wereld en (en zeker niet op de laatste plaats) door wijnen onafhankelijk en professioneel te proeven, zodat u als consument een idee krijgt hoe de wijn smaakt en of de wijn kwaliteiten bezit.

VOOR EN DOOR WIJNLIEFHEBBERS

Dit proeven doen wij dus professioneel en onafhankelijk (allen hebben een wijnopleiding gedaan, waarvan Martin een Register Vinoloog is en verder hebben wij wijnervaring van bijna veertig jaar). Wij verkopen geen wijn en hebben dan ook geen enkele verplichting aan of binding met een wijnleverancier of wijnproducent dan alleen dat wij hun wijnen onafhankelijk proeven.

Onze proefrecensies zijn eerlijk en oprecht en geven een oprechte mening over de geproefde wijn. Hoe ons puntensysteem er precies uit ziet kunt u HIER lezen.

NEDERLANDSE WIJNEN ZIJN HOT

Wij geven een oordeel over de prijs/kwaliteit verhouding van de geproefde wijn en heeft de wijn een lage prijs ten opzichte van de kwaliteit van de wijn (dus veel kwaliteit voor een lage prijs) dan krijgt een dergelijke wijn een medaille variërend van een bronzen, zilveren of een gouden medaille. (KLIK hier voor GOUD, ZILVER, of BRONS).

Vermeldingswaardig is onze legendarische bestorming in de WINELIFE HOTLIST TOP 50 waar wij vanuit het niets op plek 36 belandden. Deze lijst behelst de meest invloedrijkste personen in de Nederlandse wijnwereld. (KLIK HIER voor een leuk filmpje over de Winelife Hotlist Top 50 van weleer).

Vanaf de eerste dag tot en met nu zijn wij bezig met wijn, wijn en nog eens wijn en publiceren dagelijks nieuwe artikelen op onze website Wijngekken.nl.

Mocht u denken; dat lijkt mij ook wel een leuke wijnclub, schroom dan niet om ons te volgen via onze website Wijngekken.nl, onze FB pagina Wijngekken, onze wijngroep Nederlandse Wijn of op Twitter en Instagram.

Wilt u dat wij uw wijnen voor u recenseren (veel publiciteit) neem in dat geval dan contact met ons op via info@wijngekken.nl en dan nemen wij zo spoedig als mogelijk contact met u op.

WEES WELKOM!

Wijngekken….een neus voor goede wijn