Wijngaard Raarberg wordt onderdeel van Domein Holset

Wijngaard Raarberg gaat naar Domein Holset

Wijngaard Raarberg gaat naar Domein Holset. Gaat dit ten koste van de kwaliteit of is deze overname juist beter voor de Nederlandse wijnbouw.


Lees verder na de advertentie exaro

Met de kwaliteit van de wijnen van Domein Holset zit het wel goed. WijnGek Ed is hier al een aantal keren op bezoek geweest en WijnGekken heeft al veel wijnen van Domein Holset geproefd. Interesse om alles te lezen? Klik dan snel naar Domein Holset op wijngekken.nl

De Wijngaard Raarberg van 1,6 hectare, bestaande uit chardonnay en pinot noir, produceert jaar op jaar een constante stroom van ongeveer 10.000 flessen mousserende kwaliteitswijn. De wijn wordt direct gekocht door de gastronomie en ingewijde consumenten. De wijnen zijn meestal direct uitverkocht.

Een ondernemer heeft altijd zakelijk doelstellingen en persoonlijke doelstellingen: Huijdts: ‘Het was mijn droom om heerlijke mousserende wijn te maken. Dat mijn wijnen een begrip werden en ja, RAAR een bekend mousserend wijnmerk,  vervult me met trots. Dertien jaar heb ik met hart en ziel hieraan gewerkt. Ik heb al mijn doelen bereikt. Nu zie ik om naar andere uitdagingen. Het is tijd om het wijngoed over te dragen.’ 

De kandidaat overnemende partij was een no- brainer. Er is één wijndomein waar ik dezelfde toewijding en vakmanschap herken voor mousserende wijn. Dat is Domein Holset. Nadat ik Kirsten Abels, directeur van Domein Holset, sprak was ik overtuigd. Beiden spreken we de taal van mousserend. We begrijpen elkaar exact op wijngebied: smaak, aroma’s en blends. We delen de liefde voor mousserende wijn, het vakmanschap en toewijding aan de groeiende Nederlandse wijncultuur. 

Domein Holset

Kirsten Abels:  ‘Natuurlijke hielden we Ralph Huijdts en zijn mousserende wijnen goed in de gaten. Hij heeft toch een soort benchmark gesteld voor mousserende wijn uit Nederland. Zijn wijngaard is een top aanvulling op onze huidige wijngaarden. We onderhouden nu 11,5ha aan wijngaarden, waarvan 3 hectare jonge aanplant. Een mooie wijngaard in volle productie toevoegen komt ons goed uit. Domein Holset groeit daarmee naar ruim 13 hectare aan wijngaarden voor mousserend. Wij merken de toenemende vraag naar Nederlands mousserende wijnen. Met de aanvulling van Raarberg bereiken we een niveau waarop we jaren vooruit kunnen. In 2026 zijn al onze wijngaarden volledig in productie en dan zullen wij jaarlijks zo’n 80.000 flessen mousserend maken. Bijzonder is dat wij op deze schaalgrootte ook de tweede vinificatie op fles in eigen handen nemen. Zo zijn we beter in staat zijn onze mousserende wijnen nóg specifieker en beter te maken. Uit wijngaard Raarberg komen straks zo’n 10.000 flessen mousserende wijn die ons assortiment gaan aanvullen. Raarberg is een toekomstige ‘cru’ van Domein Holset, volledig gebotteld en gevinifieerd in onze eigen wijnmakerij. 

Domein Holset wijngaard

Kirsten: ‘De huidige voorraad RAAR die op gist ligt nemen we over en verkopen we onder het merk RAAR met het bestaande etiket. Op dit moment is alles uitverkocht en wachten klanten en gastronomie op nieuwe voorraad. De bekende RAAR Rosé, Blanc de Blancs en Cuvee Chardonnay-Pinot Noir uit oogstjaar 2021 worden momenteel gedegorgeerd. Wij verwachten dat deze wijnen uiterlijk 1 oktober in de verkoop komen en houden afnemers op de hoogte. Bestellen kan straks gewoon via de bestaande website www.wijngaardraarberg.nl of info@wijngaardraarberg.nl 

Wijngaard Raarberg

Ralph blijft voorlopig aan het werk in Wijngaard Raarberg. Hij blijft verantwoordelijk voor de oogst van 2023 en vinificatie daarvan. Ook het onderhoud van Wijngaard Raarberg wordt in 2024 nog gedaan onder toeziend oog van Ralph. Zo groeien we naar elkaar toe en leren we van elkaar. Ondertussen legt Domein Holset de focus op het wijngaardbeheer in de bestaande percelen, het maken van mousserende kwaliteitswijnen volgens de Méthode Traditionelle en natuurlijk de verkoop daarvan. 

Voor meer informatie: 

Domein Holset
Kirsten Abels: kirsten@domeinholset.nl 

Wijngaard Raarberg
Ralph Huijdts info@wijngaardraarberg.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *