Wijnfeest van het jaar zit er weer op…

Vandaag schrijven we 4 augustus 2019 en dan kan je stellen dat het WIJNFEEST VAN HET JAAR er weer op zit.

Afgelopen vrijdag en zaterdag (2 en 3 augustus 2019) bezochten meer dan 5000(!) belangstellenden en wijnliefhebbers het twaalfde Zeeuwse wijnfeest op en rond de wijnhoeve De Kleine Schorre in Dreischor op Schouwen-D®uiveland.

Het fantastische weer heeft natuurlijk ook bij gedragen aan deze overweldigende opkomst, maar eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat dit aantal mensen elk jaar op dit geweldige wijnfeest afkomen.

De bezoekers, Zeeuwen en toeristen, konden dit weekend kennis maken met tal van aspecten rond wijn, wijnbouw en wijnbereiding. Daarnaast kon iedereen volop genieten van de vele typische Zeeuwse culinaire streekproducten waaronder uiteraard ook de Zeeuwse Zilte Zaligheden als mossels en oesters. Daarnaast was er een kunst weide met Beach bar en ruime muzikale omlijsting van Frank Live, Rebound, Gruss, Woodworks en DJ Roel.

Maar…wat is een wijnfeest zonder WIJNKONINGIN…? Juist…. Minder….

Tijdens het wijnfeest vond de kroning plaats en werd ten overstaan van duizenden nieuwsgierige gasten de nieuwe Zeeuwse wijnkoningin 2019 gekroond door de burgemeester van Schouwen-D®uiveland, Gerard Rabelink onder toeziend oog van wijn Princes Barbara Deurloo-Wolff.

De nieuwe wijnkoningin is Lianne Willemse. Lianne werkt op dit moment bij restaurant bij Kees in Zierikzee, zij zal echter in december starten als sommelier binnen het nieuwe Hotel Restaurant Mondragon. Lianne is 1 jaar lang de ambassadrice van Wijnhoeve de Kleine Schorre en zal de voortreffelijke wijnen promoten.

Bent u nieuwsgierig geworden naar dit jaarlijks terugkerende wijnfeest dan kunt u nu alvast de datum in uw Iphone zetten: Het wijnfeest 2020 zal wederom 2 dagen omvatten, 31 juli en 1 augustus 2020 zijn de twee dagen wanneer het gaat gebeuren….

Voor beide dagen is de TOEGANG GRATIS!.

Meer info: www.zeeuws-wijnfeest.nl

PS Natuurlijk weet u dat wij van Wijngekken.nl de mooie wijnen van Wijnhoeve De Kleine Schorre mogen proeven en voor de proefrecensies kan u gewoon HIER, HIER en bijvoorbeeld HIER doorklikken…