Wijnen van Zonin zijn gewoon lekkere wijnen

Wijnen van Zonin in Nederland - de wijngaard

Wijnen van Zonin in Nederland zijn populair. Mede daarom is ORB de nieuwe importeur in Nederland voor deze prachtige Italiaanse wijnen.

Oud Reuchlin & Boelen heeft onlangs drie wijngaarden van het Italiaanse familiewijnhuis ZONIN1821 exclusief aan haar assortiment toegevoegd. De wijnen van Zonin in Nederland zijn razend populair. De domeinen van de familie Zonin liggen in drie unieke Italiaanse wijnregio’s: Rocca di Montemassi in Toscane, Fuedo Principi di Butera op Sicilië en Masseria Altemura in Apulië. Samen vormen zij een mooie aanvulling, van maar liefst dertien uitstekende wijnen, op het Italiaanse assortiment van de importeur.

Wijnen van Zonin? Daar proef de zon in je wijnglas

De familie Zonin heeft wijngoederen in zeven regio’s van Italië, maar ook in de USA is Zonin vertegenwoordig. De wijngaard in de VS ligt in Virginia en valt regelmatig in de prijzen op internationale wijnconcoursen.

wijnen-van-zonin-in-nederland

De wijnen van Zonin in Nederland zijn ook bekend bij het grote publiek. Veel authentieke druivenrassen zijn in de wijngaarden beplant. Bijvoorbeeld de vermentino of sangiovese wijnen van Rocca di Montemassi, de krachtpatsers op basis van de plaatselijke nero d’Avola van Fuedo Principi di Butera, of de wijnen van inheemse rassen als negroamaro en fiano van Masseria Altemura: het zijn unieke wijnen die het karakter en terroir van iedere afzonderlijke regio reflecteren. Je proeft de Italiaanse zon in elke slok bij de wijnen van Zonin in Nederland

Rocca di Montemassi ook bij de wijnen van Zonin

Het estate Rocca di Montemassi strekt zich uit over 430 hectare in Maremma – ‘het onbekende stukje Toscane’ – en is sinds 1999 in het bezit van de familie Zonin. De wijnen vallen onder de DOC Monteregio di Massa Marittima. De grond is veelal van vulkanische samenstelling en in de kelders rijpen zowel wijnen van de kenmerkende druiven sangiovese en vermentino als van merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc, syrah en viognier.

Wijnen van Zonin zijn te koop bij Oud Reuchlin & Boelen:
De wijnen die geïmporteerd worden, zijn o.a.:
Calasole 2015 – DOC Monteregio di Massa Marittima, Le Focaie 2015 – DOC Monteregio di Massa Marittima, maar ook de Surya Rosso 2014 – IGT, Terre Siciliane Insolia 2015 – DOC Sicilia, Syrah 2013 – DOC Sicilia , Grillo 2015 – DOC Sicilia , Chardonnay 2015 – DOC Sicilia, Nero d’Avola 2014 – DOC Sicilia

Reageren?
Wat vind jij? Laat het ons weten door hieronder een reactie achter te laten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *