Wijnen van Curaçao

Wijnen van Curaçao, ook te koop in Nederland

Wijnen van Curaçao, het kan en ze heten “Dushi blanku” en “Dushi Kora”

Tijdens de “First Wine Harvest party” Vrijdag 14 oktober zijn de wijnen van Curaçao aan het publiek gepresenteerd. De aanwezigen waren verrast over de kwaliteit van deze allereerste botteling.

Begin 2014 is gestart met de inrichting van het eerste wijnbouwbedrijf op Curaçao. Uit vele jaren onderzoek blijkt dat de bodem op Curaçao erg vruchtbaar is en geschikt voor het groeien van gewassen en ook voor wijnen van Curaçao. Het klimaat van Curaçao is vanwege de warmte gedurende het gehele jaar gunstig en beloofd veel potentiële aantal oogsten in een jaar. Gelijkmatige klimatologische omstandigheden gedurende het jaar. Deze zorgen voor een stabiel en betrouwbaar productievolume en constante kwaliteit van de druiven.

De wijngaard van Curaçao Winery is gevestigd op Landgoed Hato en er zijn diverse druivenrassen aangeplant, waaronder de Chenin blanc, Colombard Blanc, Sauvignon Blanc, Tempranillo, Shiraz en Cabernet Sauvignon. Van de eerste oogst is nu een rode wijn en een witte wijn geproduceerd. Die gaan door het leven als “Dushi Blanku” en “Dushi Kora”. Wijnen van Curaçao zijn nu ook in Nederland te koop.

De initiatiefnemers Ilse & Roelof Visscher hebben al jarenlang een succesvolle groep van winstgevende bedrijven binnen de wijnindustrie. Ruim 16 jaar geleden zijn ze begonnen met wijnbouw in Nederland op wijngaard Hof van Twente. Vandaag de dag kan het wijnbouwbedrijf dat zich kan meten met de top van Europa. Het concept van Curaçao Winery wordt uit gedragen door zus Hermien Visscher, en haar partner Marc Oldeman vanaf 2014. Na bijna 2 jaar werden de eerste wijnen van eigen Curaçaose grond aan het publiek gepresenteerd. De “First Wine Harvest party” was goed bezocht . Alle aanwezigen hebben naast de “fingerfood” ook de wijn van eigen bodem geproefd en de reacties waren unaniem positief. Bij het afscheid kreeg iedereen een fles naar keuze mee naar huis. Ook afgelopen weekend was het bijzonder druk op de winery door toeloop van het publiek nieuwsgierig naar de eerste Curaçaose wijn.

Curacao Winery is een onderdeel van Twentewijn Holding bv (Wijngaard Hof van Twente VOF, Neerlands Wijnmakerij bv en Vitisvino bv). Deze website en wijnen kun je vinden op http://twentewijn.nl/

 

Martin