Wijnen van Cono Sur binnenkort verkrijgbaar bij Albert Heijn

Cono Sur

Vanaf 1 mei a.s. is het Chileense wijnhuis Cono Sur in Nederland exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Zo begint het persbericht van importeur/distributeur LFE.
Adolfo Hurtado, CEO en Chief Winemaker van Cono Sur laat weten “trots te zijn op de erkenning en het prestige van Cono Sur als wijnhuis en het feit dat we in de afgelopen twintig jaar tot één van de meest geroemde wijnmerken van de wereld gegroeid zijn”.

“We zijn blij dat we samen met onze partner LFE ons merk verder kunnen versterken in de Nederlandse markt bij Albert Heijn en zo de Nederlandse consument nog beter kennis kunnen laten maken met onze wijnen”.

Bicicleta

Spike Huisman, Categorie Manager Wijn bij Albert Heijn laat weten erg blij te zijn om Cono Sur toe te voegen in het assortiment. “Wij zijn bij Albert Heijn constant op zoek naar de beste wijnen van de meest vooraanstaande wijnhuizen ter wereld”. Cono Sur past volgens Spike absoluut in dit rijtje.

De Cono Sur wijnen die bij Albert Heijn in de schappen komen te staan zijn:
– 4 Bicicleta wijnen (Chardonnay, Pinot Noir, Merlot en Cabernet Sauvignon), prijs € 5,99
– 2 Organic wijnen (Sauvignon Blanc en een blend van Cabernet Sauvignon/Carmenere/Syrah), prijs € 7,99
– 2 Reserva wijnen (Sauvignon Blanc en Carmenere), prijs € 9,99
20 Barrels Syrah, prijs € 22,99
– De icoonwijn Ocio Pinot Noir, prijs € 39,99

Wat ik mis in dit rijtje zijn de “Single Vineyard” wijnen van Cono Sur. De serie Block 21, 23 en 25 wijnen hebben een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en scoorden zeer goed in de beoordelingen bij ons. Jammer, maar wat niet is kan nog komen in de toekomst…