Wijncafé met 100 wijnen

Een wijncafé met 100 wijnen, Amsterdam heeft het nu en het maakt de stad rijker geworden.

Een wijncafé met 100 wijnen bestond al in de wijnwereld, maar nog niet in Nederland. Amsterdam heeft de primeur met dit wijncafé.

Waar kun je het wijncafé met 100 wijnen vinden in Amsterdam

Het wijncafé draagt de naam van Rayleigh & Ramsay en is gelegen op de Overtoom in Amsterdam. Je kunt het vinden aan het einde van de Overtoom en het is gemakkelijk te bereiken met de tram of met de fiets. Met de fiets is het een peulenschil. Je gaat bij het Leidseplein het Vondelpark in en je fietst helemaal tot het einde van het Vondelpark. Daarna even de hoek om naar de Overtoom en het ligt aan je rechterhand op de hoek van de Zocherstraat.

Wijncafé met 100 wijnen
Het idee om een wijncafé met 100 wijnen te beginnen.

Het idee komt van de twee eigenaren Jan Keijenberg & Tim Majoie. Ze komen allebei uit de horecawereld en de wijnwereld. De twee wilden iets nieuws doen en bovenal vernieuwend zijn. Waarom dan niet een wijncafé met 100 wijnen te beginnen? 100 Wijnen die open staan voor het publiek en die iedereen kan proeven.

Je kunt alle wijnen proeven, die wijnen staan in speciale wijnkasten die de wijnen zeker voor 3 weken kakelvers houden. De wijnen worden goed gehouden door wijndispensers met edelgas, genaamd Argon. Dit gas is zwaarder dan zuurstof en het verdringt de zuurstof uit de fles. Door dit gas is de wijn superlang houdbaar en is het net alsof je de fles net geopend hebt.

Wijncafé met 100 wijnen in een wijndispenser met argon gas

Alle 100 wijnen kun je proeven en ze staan allemaal te wachten op jou. Er zijn notitieblaadjes waarop je je bevindingen kunt schrijven. Op die blaadjes staan ook de beschrijvingen van de wijn. Je kunt het druivenras, het oogstjaar en nog wat leuke weetjes vinden. Je kunt je glas vullen met 25, 75 en 150 ml aan wijn. De hoeveelheid van 25 milliliter kun je gebruiken om de wijnen gewoon snel door te proeven, in dit geval krijg je een hoeveelheid van 2 slokken en dat is genoeg om een indruk te krijgen. De hoeveelheid van 75 milliliter in het wijncafé met 100 wijnen aan de Overtoom krijg je een half glas wijn dat genoeg is voor zo’n 5 slokken. Wil je helemaal uit je dak gaan, dan tank je natuurlijk je hele glas vol, het enige nadeel is dat je de wijn niet meer kunt walsen in het glas.

Zelf ben ik uitgegaan van de 25 milliliter, zo kun je lekker veel wijnen proeven in het wijncafé met 100 wijnen. Als je de wijn lekker vindt, dan kun je de wijn ook bestellen via de webshop, supermakkelijk. Na een paar dagen wordt de wijn dan bij je thuis gebracht of je kunt de wijn ook ophalen of gelijk meenemen.

Alle wijnen zijn te koop in verschillende prijscategorieën en uiteraard betaal je voor 25 ml minder dan voor de 75 en de 100 milliliter.

Wijncafé met 100 wijnen 2
Hoe te betalen in het wijncafé met 100 wijnen

De betaalwijze is simpel. Je kunt een creditcard kopen en die creditcard wordt opgeladen. Wil je er 5 euro op zetten? Wil je meer besteden? Alles is mogelijk en heb je er achteraf nog geld op staan, dan krijg je je geld gewoon terug.
Ook kan je lekkere hapjes, koffie en bier krijgen. Voor ieder wat wils, maar verwacht geen culinaire keuken, daarvoor is het teveel een café. Gezelligheid ten top in dit weergaloze moderne interieur met authentieke aspecten.

Dus heb je een feestje, een verjaardag, een personeelsuitje of wat dan ook. Neem dit in ogenschouw en je kunt de hele wijnwereld over in één middag. Een wijncafé met 100 wijnen inclusief een webshop, dat is wat Amsterdam nog miste.

Meer weten? kijk op https://www.facebook.com/rayleighandramsay/

Het wijncafé is geopend op 20 mei 2017 en het lijkt een grote hit te worden. Mij hebben ze in ieder geval kunnen toevoegen tot hun vriendenkring en ik ga er zeker nog meer keren terugkomen.

Interesse in meer luxe? Een leuke wijnbar vind je op Stuyvesant

Wijncafé met 100 wijnen, zo moet je de wijnen intappen