Wijnappartement in Tokyo is een groot succes – deel 2

wijnappartement 1

Het wijnappartement in Tokyo is een groot succes en er zijn al tal van appartementen verkocht.

Meer nieuwsberichten…
[wpp stats_comments=0 post_type=post limit=7 range=”all” title_length=22 cat=”6″ wpp_start=”

    ” ]

WijnGek Ed heeft er al wat over geschreven maar er is nog meer nieuws. In Tokyo is een nieuw concept aangeboord: het wijnappartement. Samen met jouw eigen appartement, waar je zeker geen ruimte hebt om je wijnen te bewaren of op een goede temperatuur te laten rijpen, heb je de beschikking om je wijnen op te slaan in een gezamenlijke wijnkelder.

wijnappartement 2In deze gezamenlijke wijnkelder kunnen 10.000 flessen worden neergelegd om te laten rijpen of om te laten rusten tot de juiste gelegenheid om een van jouw mooie wijnen open te trekken. Deze wijnkelder bestaat uit 18 delen waarvan één deel van jou is. Bij dit wijnappartement krijg je, naast de 17 andere wijnliefhebbers die daar wonen, ook nog de beschikking over een koelkast om witte wijn op de juiste temperatuur te houden en deze wijnen zijn dan ook direct serveerbaar. In de koelkast kunnen 26 flessen witte wijn staan. Samen met deze koelkast krijg je ook nog een glazenrek ter beschikking waar een honderdtal glazen op jou wachten om gebruikt te worden. De glazen zijn voor algemeen gebruik en is er een glas gebroken dan wordt deze gelijk vervangen. Ook heb je een sommelier ter beschikking die jou kan assisteren om de juiste wijn bij het juiste gerecht te kiezen of jou kan vertellen of je de wijn moet koelen of decanteren. Ver hoef je niet te lopen voor deze sommelier want hij vervult ook de taak van conciërge.

“Met Tokyo (en eigenlijk met alle Aziatische landen) gaat het heel voorspoedig en op deze manier kan je laten zien dat je tot de elite van wijnliefhebbers behoort,” aldus Takayuki Suzuki, de projectontwikkelaar van deze wijnappartementen. Dit is nog maar een begin, in 2015 staat er nog een project op de planning die 30 wijnappartementen bevat.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!
Of persoonlijk via mijn Linkedin