Wijnacademie introduceert Wijnvignet en Aanbevolen Wijndocent

aanbevolen wijndocent wijnacademie vignet

Wijn moet leuk zijn! Daarom introduceert de Wijnacademie het examen Wijnvignet voor de beginnende wijnliefhebber.

Voor de beginnende wijnliefhebber is de stap naar een heus wijnexamen soms te groot. Er is behoefte aan een laagdrempelige eerste kennismaking met wijn. Deze groep wijnliefhebbers kunnen vanaf heden het door de Wijnacademie ontwikkelde examen Wijnvignet afleggen. De cursus duurt twee avonden, cursisten maken op een overzichtelijke manier kennis met wijn en de basisvaardigheden van wijnproeven. De cursus kan afgesloten worden met het examen Wijnvignet. Aanbevolen lesstof voor de cursus is het boekje ‘Ik weet wat van wijn’, geschreven door Ruit & Rijst, te bestellen via de Wijnacademie. Meer informatie over Wijnvignet is te vinden op de site van de Wijnacademie.

wijnacademie
Met de toevoeging van Wijnvignet onderscheidt de Wijnacademie vanaf heden vijf oplopende SWEN-examenniveaus: Wijnvignet, Wijnoorkonde, Wijnbrevet, Vinoloog van de Wijnacademie en Magister Vini. De Stichting Wijnexamens Nederland (SWEN) is het landelijke instituut dat de examenniveau’s op het gebied van wijn, van beginnerscursus tot het allerhoogste professionele niveau, vaststelt en controleert.

Ook introduceert de Wijnacademie het keurmerk ‘Aanbevolen Wijndocent van de Wijnacademie’. Dit keurmerk maakt het voor wijnstudenten duidelijk dat de lessen worden gegeven door een erkend en vakkundig docent. Als basiseisen voor het keurmerk gelden onder meer de titel RegisterVinoloog en een actieve samenwerking met de Wijnacademie. De Wijnacademie biedt de aanbevolen docenten lesmateriaal en bijscholing. Een overzicht van aanbevolen docenten staat op de website van de Wijnacademie.

Meer informatie?
Wilt u meer informatie over het Wijnvignet, het keurmerk ‘Aanbevolen Wijndocent van de Wijnacademie’ of over de Wijnacademie? Neem dan contact op met Klazien Vermeer, klazien.vermeer@wijnacademie.nl,
06 – 4960 4158. Veel informatie staat ook op de site van de Wijnacademie.

De Wijnacademie timmert aan de weg!
Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!