De eerste wijn zonder sulfiet, wijn maken zonder sulfiet kan


Wijn zonder sulfiet kan nu met citroenmelisse, geen lichamelijke klachten meer van sulfietWijn zonder sulfiet kan nu! Sulfietvrije wijn kan nu gemaakt worden en het smaakt heerlijk. Geen natuurwijnen, maar biologische wijnen met een natuurlijke sulfietvervanger.

Het is eindelijk een feit: wijn zonder sulfiet kan nu gemaakt worden met een natuurlijk extract. De eerste natuurlijke vervanger voor sulfiet is eindelijk het laboratorium ontvlucht. Deze eerste natuurlijke vervanger voor sulfiet – SURE is eindelijk het laboratorium ontvlucht en goedgekeurd om gebruikt te worden.

Het Nederlandse bedrijf Natural4Sure heeft de rechten om deze natuurlijke vervanger voor sulfiet te gaan gebruiken en het extract heet SURE.

  • SURE staat voor Sulfite Replacer en het gaat de wereld veroveren. Het middel
  • Het middel SURE is een vloeibaar extract en de eerste wijn zonder sulfiet is de testfase al voorbij.
  • SURE is een combinatie van geteelde citroenmelisse en een geheim kruidenmengsel.
  • Het is een 100% natuurlijk product en de EU goedkeuring is al op zak om het mengsel te gaan gebruiken.

 

Wijn zonder sulfiet kan nu eindelijk

Ja, wijn zonder sulfiet kan nu eindelijk door het middel SURE. Maar niet alleen wijn kun je ermee behandelen. Veel vleesproducenten staan te springen om sulfiet aan de kant te gooien en over te stappen naar een nieuw en natuurlijke vervanger voor sulfiet.
Vanaf 2014 is de testfase al begonnen in verschillende wijngebieden in Nederland, Duitsland en Frankrijk en SURE is nu klaar om de wereld te veroveren.

Dit is het einde van sulfiet

Betekent dit het einde van chemisch sulfiet? Ik denk het niet. Ja, het middel is klaar om gebruikt te worden in de hele wereld, maar wijnboeren en overheden zijn niet zo snel dat wijn zonder sulfiet volgend jaar al in de schappen van de supermarkt ligt. Sulfiet wordt al zo lang gebruikt en is eigenlijk al doorontwikkeld, wijn zonder sulfiet moet zijn sporen nog verdienen. “Een sulfietvervanger voor wijn levert een product op dat zijn werking ook in andere levensmiddelen kan laten gelden. De toepassingen zijn eindeloos. Ons doel is om voeding te vernieuwen, gebruikmakend van de kracht van de natuur. Met SURE willen wij een grote, positieve impact maken op de wijnindustrie als ook op andere industrieën waarin veelvuldig gebruikt wordt gemaakt van chemisch sulfiet.”, aldus Ferencz Deli en Rolf van Milligen van Natural4Sure.

Ferencz Deli is ook nog directeur van de Nederlandse tak van Terra Vitis, dus daar zie ik wel mogelijkheden. Ook zie ik mogelijkheden bij de natuurwijnen, de bio-dynamische wijnen en de biologische wijnen. Daarna is het een grote stap om de wijnmakers van de conventionele wijnen te overtuigen.

Wat doet sulfiet met je lichaam

Chemisch sulfiet ontstaat uit zwavel en zit als antioxidant in veel levensmiddelen – zoals wijn, jam, schaaldieren en gedroogd fruit. Sulfiet gaat oxidatie en fermentatie tegen, waardoor voedsel minder snel bederft en langer houdbaar blijft. Wat doet sulfiet nog meer met je lichaam: Een nadeel van chemisch sulfiet is dat het een allergeen is dat onder meer hoofdpijn, gewrichtspijn en ademhalingsproblemen kan veroorzaken, maar ook hartkloppingen of huidproblemen zoals netelroos of eczeem.

 

Oenoloog Stan Beurskens test de wijn zonder sulfiet

In samenwerking met wijnmaker, oenoloog en internationaal wijnadviseur Stan Beurskens is de natuurlijke vervanger van sulfiet succesvol getest op witte wijn met de eerste 6500 flessen als resultaat. (wijngekken.nl gaat die wijnen ook beoordelen, tik op de tag ‘wijn zonder sulfiet’ en je krijgt alles te zien) De komende periode zal deze natuurlijke vervanger voor sulfiet verder getest worden op rode wijnen.

#natuurlijksulfiet #wijnzondersulfiet #citroenmelisse #wijnzonderhoofdpijn

Wijn zonder sulfiet, de mannen van Natural4Sure
De mannen achter Natural4Sure. Een natuurlijke vervanger voor sulfiet, dus geen lichamelijke klachten meer van de sulfiet.