Wijn wandelen op de Rheinterrassenweg

Reinterrassenweg

Rheinterrassenweg is lekker wandelen en daarnaast nog eens genieten van mooie Duitse wijnen? Je kunt nu lichaamsbeweging combineren met wijnproeven.


Lees verder na de advertentie exaro

Wereldberoemde wijngaarden, prachtige vergezichten en historische bezienswaardigheden: dat kom je allemaal tegen op de RheinTerrassenWeg in Duitsland. De 75 km lange wandelroute van Worms naar Mainz is geschikt voor lange afstandswandelingen vol cultuur. De route leent zich ook prima voor korte, afwisselende tochten. 

Het is helemaal te gek als je onderweg overnacht bij een van de vele wijnboeren die hierbij zijn aangesloten. Zij ontvangen je met open armen en laten je de lekkerste wijnen proeven. De nieuwe generatie wijnboeren in Rheinhessen hebben de wijn een enorme kwaliteitsimpuls gegeven. De druiven worden steeds vaker handmatig geoogst in plaats van machinaal en er komen steeds meer biologische wijnen vandaan.

Rheinterrassenweg zijn idyllische wijndorpjes en imposante steden

Op de Rheinterrassenweg wandel je door het grootste wijngebied van Duitsland langs en door idyllische wijndorpjes. Ook kom je veel imposante steden tegen op je reis. Met een gemiddelde van 15 km per dag wandel je in 5 dagen tijd van Mainz naar Worms. 

De Rheinterrassenweg gaat eerst van Mainz naar Bodenheim, dan naar Nierstein, van Nierstein naar Guntersblum, dan verder naar Osthofen en van daaruit naar eindpunt Worms. Aan de Rheinterrassenweg liggen zeven extra wandelingen naar bijzondere bezienswaardigheden, zoals Schloss Schwabsburg, Königstuhl, Vulkanschlot en Glockenberghütte.

Mainz, de wijnstad van Rheinhessen

Je start dus in het historische Mainz, de stad van Johannes Gutenberg, uitvinder van de moderne drukkunst. In het museum op het marktplein vind je uitgebreide informatie over zijn leven en werk. Hier zijn ook twee van de beroemde Gutenbergbijbels te zien. Heb je zin in luxe, boek dan in de binnenstad van Mainz een vijfsterrenhotel. 

Rheinterrassenweg heeft mooie uitzichten over de wijngaarden

De Rheinterrassenweg is Riesling, Pinot Blanc en  Pinot Gris

Kort na vertrek bereikt het pad de hoogten boven het Rijndal en zie je wijnstokken zover het oog reikt. Rode en witte druiven gloeien in de zon. Müller-Thurgau, Riesling, Silvaner, Scheurebe, Pinot Blanc en Pinot Gris bedekken de glooiende hellingen. Het pad volgt de rand van de helling naar het zuiden en biedt een prachtig uitzicht over het Rijndal, tot aan Frankfurt en het Odenwald. Kort voor het stadje Nierstein bereikt het pad de Roter Hang. De naam ontleent dit wijngebied aan de rode kleur van de ijzerhoudende bodem. De wereldberoemde Riesling-wijngaarden profiteren van deze vruchtbare grond.

Kort voor Worms verlaat het pad de wijngaarden en loop je langs velden en weiden. De torens van de kleinste van de drie keizerlijke kathedralen langs de Rijn wijzen de weg naar het centrum van Worms. In de stad van de Nibelungen vochten de legendarische figuren Kriemhild en Brunhild: veel fonteinen en monumenten zijn aan hen opgedragen. Ook de hervormer Maarten Luther wordt in Worms herdacht.

Reistip: je kunt ook de trein nemen naar de Rheinterrassenweg. Elk wijndorp heeft een station waardoor de route eenvoudig in etappes is in te delen. 

Met de auto, camper of trein naar Rheinhessen

Rheinhessen is een ideale toeristische bestemming vanuit Nederland en België. Het ligt op een paar uur rijden en je bent meteen in een heel andere wereld. 

Rheinhessen heeft zich in de loop der jaren ook ontwikkeld tot een ideaal gebied voor campers. Je brengt de vakantie door op het erf van de wijnboeren, zij hebben uitstekende stallingsplaatsen met alle voorzieningen. Je vindt ze op: http://www.rheinhessen.de/reisemobilstellplaetze.

Informatie over Rheinhessen en de Rheinterrassenweg

Ga voor informatie en boekingen naar http://www.rheinterrassenweg.de. Daar zijn ook kaarten, hoogteprofielen en beschrijvingen te downloaden. Contact:.

Meer info kun je krijgen op http://www.rheinterrassenweg.de of bij het Rheinhessen-Touristik, 06136 / 92398-0, info@rheinhessen.info

Rheinterrassenweg, lekker wijn drinken en wandelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *